Kdz. Ereğli Belediyesi ile Merkezi Viyana'da bulunan EDIT (Kalkınma ve Araştırma Enstitüsü) Enstitüsü arasında 18 aylık eğitim projesi çalışmaları başladı. EDIT Enstitüsü Başkanı M. Göktürk İplikçioğlu nezaretinden yabancı öğretmenlerde tarafından verilen eğitimlerin ilki AKM Nikah Küçük Salon'da gerçekleştirildi.
Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Cumhur Nalcı, İngilizce dil eğitiminin çok önemli olduğunu belirterek belediye personelinin daha kalifiye bir hale gelebilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.
EDIT Enstitüsü başkanı M. Göktürk İplikçioğlu da yaptığı konuşmasında İngilizce eğitimim seviye belirleme açısından ilk aşamada üç hafta yapılacağını ardından ise 18 aylık bir eğitim takviminin yapılacağın ifade etti.
Proje ile Belediyemiz departmanlarında çalışan ve bölgemizde 2010-2014 Yılları arasında hayata geçirilecek projelerde aktif olarak çalışacak personelin yabancı dil eğitimi alarak yüksek standartlara ulaştırılması, projelerin planlanması ve yönetiminin sağlanması, bu projelerde ortaya çıkacak iletişim ve işbirliği problemlerinin ortadan kaldırılması ve uluslar arası projelerde çalışacak kalifiye eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.