Alaplı Belediyesi, sokağa atılan pet şişelerin satışından elde edilecek gelirle çöp konteynerleri alacak.
Alaplı Belediyesi Temizlik İşleri Amiri Metin Özdin, yaptığı açıklamada, kurdukları özel bir ekibin cadde, sokak ve parklar ile deniz kenarlarında pet şişe topladığını söyledi. Geri dönüşüm firmasıyla anlaştıklarını, her gün 100 kilogram civarında toplanan pet şişeleri belediye çakıl ocağındaki bir alanda biriktirdiklerini belirten Özdin, şunları kaydetti:
1 yıldır cadde, sokak, park ve deniz kenarlarında temizlik işlerinden kurulan bir ekiple plastik şişe topluyoruz. Her gün toplanan plastik şişeler Belediye çakıl ocağında bir alana boşaltarak biriktiriyoruz. Bu iş için 2 kişiden oluşan bir ekip kurduk. Bu ekip her gün İlçe merkezi dahil olmak üzere mahallelerde dolaşarak pet şişe topluyor.
Toplanan pet şişeleri ambalaj atıkları alan firmalara satarak Belediye bütçesine katkı sağlamayı planlıyoruz. Öncelikle çök kutusu eksiklerimizi gidermeyi ve tamir isteyen konteynırları tamir etmeyi düşünüyoruz. Çalışmalar yaz ayı ile birlikte yoğunlaşmaya başladı. Çöp konteynırlarının içlerine atılan plastikleri kesinlikle almıyoruz. Sadece insanların yerlere attığı plastikleri topluyoruz. Her ne kadar atılan plastik şişleler kötü görüntü olsa da belediyemize gelir elde edeceği için en kısa sürede toplamaya çalışıyoruz. Uygulamamız başarılı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 3 kamyon pet şişe topladık. Pet şişeler Belediye bütçesine önemli bir gelir kapası olacağını düşünüyorum.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise, Temizlik işleri ekiplerini Belediye bütçesine katkı sağlamak için başlattıkları bu uygulama Türkiye'de tek olabilir. Bizim isteğimiz elde edilecek gelirle yeni çöp konteynırlar almak dedi.