Alaplı Belediyesi'nin Taşbaşı ve Erdemyuva Sitesi mevkii deniz dolgu alanındaki 1. Etap Peyzaj çalışmaları sürüyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Taşbaşı mevkii ile Erdemyuva Sitesi arkasını kapsayan deniz dolgu alanındaki 1. Etap Peyzaj çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Projeye uygun olarak 1. Etap Peyzaj kapsamında yürüyüş yollarının yapımı, çevre düzenlemesi  ve  kamelya tipi oturma grupları ile başladığımız çalışmalara yenilerini ilave ederek devam ediyoruz.
Son olarak bir adet çocuk oyun grubu ile 4 adet piknik masasının montajını yaptık. Aydınlatma direkleri ve lambalarını da aldık;  elektrik tesisatını döşedikten sonra  aydınlatma lambalarının da montajını yapacağız.
Bunun yanında modern çöp kutuları aldık; bunları da dolgu alanının muhtelif noktalarına monte edeceğiz. dedi.
Taşbaşı-Erdemyuva deniz dolgu alanını yürüyüş yollarından oluşan sert zemin, yeşil alanları ve kısmi üst yapısıyla birlikte önümüzdeki yaz ayında vatandaşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Yaz ayına kadar yürüyüş alanları ile yeşil alanların bir kısmını tamamlayarak, çocuk oyun grupları ve 'fitness' denilen sağlıklı yaşam araç ve gereçleriyle birlikte halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.
Hedefimiz; birkaç yıl içinde deniz dolgu alanlarını alt ve üst yapısıyla birlikte tamamen bitirip, halkımızın hizmetine sunmak. dedi.