Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca çıkarılacak olan pidenin gramaj ve ücretlerinin belirlendiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Necat Uludüz şunları söyledi: 
“Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin belirlemesine göre 400 gram susamlı pide 1,50 TL, 400 gram yumurtalı pide ise 1,75 TL ile satılacaktır. 
Pide yapan fırınlar, simitçiler de dâhil fiyat listelerini vatandaşın görebileceği içeride ve dışarıda 2 ayrı yere asacaktır. 
Tarifeye uymayanlar hakkında personel tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk anında 153 Zabıta, hafta içi gün boyu 2596723 nolu telefona şikâyetlerini bildirebilirler.”
Müdür Uludüz, Zonguldak Belediyesi Encümeni’nin 25 Haziran 2013 günü toplanarak, işyerlerinin açılış-kapanış saatlerini yeniden düzelediğini belirtti. 
Uludüz, “Özellikle otel, motel, ekmek fırını, akaryakıt istasyonlar, özel öğrenci yurtları, otoparklar, işkembeciler, terminal ve tren garı hizmet alanı içindeki işyerlerinin 24 saat açık kalmasına, her yıl Ramazan ayı boyunca kahvehane, içkisiz kafe ve lokantaların sahura kadar açık kalmasına karar verilmiştir. Bu belirlemeler yapılırken, ülkemizin farklı illerinden örnekler alınmış ve ilimize uyarlanmıştır” dedi.