Çaycuma ilçesine bağlı Sipahiler Köyü sınırlarında bulunan Sipahiler Piknik Alanı'ndaki çöpler, çevreyi ve insan sağlığını tehdit ediyor.
Zonguldak-Ankara karayolu üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen ve eşsiz doğal güzellikleri içinde barındıran Sipahiler Piknik Alanı, atılan çöplerle kirletiliyor. Piknik yapmaya gelen vatandaşların çevre temizliğine dikkat etmeyip çöplerini piknik yaptığı yere bıraktığı anlaşılıyor. Sipahiler Köy sınırında bulunan piknik alanına girişlerden 3 TL ücretin alındığı bir ortamda etrafın çöplerle dolu olması tepki çekiyor.
Piknik yapmaya gelen vatandaşlardan Önder İnce, sorunun çözümü için yetkililerin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "Piknik alanına girişte nasıl ücret almak için görevli bulunuyorsa, alan içinde sürekli çevre temizliği yapan, gerektiğinde çöpü doğaya atan piknikçileri uyaran ve çöp kovalarını takip eden bir kişinin daha görevlendirilmesi lazım. Piknik yaptığı yere çöpünü atıp güzelim doğayı bu hale getirenlerin yaptıkları yanına kâr kalmasın. Piknik yapmaya geldik, bir de baktık ki her tarafta çöple dolmuş. Çok üzücü bir durum… Buna, yetkili kurumların 'dur' demesi lazım. Pikniğe gelenlerden de bir daha doğaya çöp bırakmamasını rica ediyoruz. Çünkü, bu doğa hepimizin, yarının gelecekleri olan çocuklarımızındır" dedi.