Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın hazinenin malını işgal edip kullandığı Ereğli-Alaplı sahil güzergahındaki deniz alanında, sivillerden 50, memurlardan 20 lira alarak kullandırmaya kalkması ilçede günün konusu oldu.

 

Erdemir ile Ereğli arasında var olan duvarları daha da güçlendiren ve ilçe halkını bir başka ülkenin vatandaşı gibi görüp özel uygulamalar getiren Erdemir’in en son uygulaması  büyük tepkilere neden oluyor. Erdemir’in bu uygulamasıyla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan eleştiri ve yorumlar bir hayli sert ve Erdemir yönetimi eleştiriliyor.

 

Ereğli’de yaşayanların ortak kullanımı olan ve hazineye ait sahillerde Erdemir’in personeli dışındakilere ücret uygulaması getirmesi ve plaja girişi yasaklaması karşısındaki tepkilerle ilgili olarak 17 Haziran’da Erdemirli yetkililere başvurarak, “Kamuoyunda büyük tepki var Erdemir’in görüşünü de alarak haber yayımlamayı doğru buluyoruz” dedik ve bize ertesi günü yanıt verileceği söylendi. Aranmayınca biz Erdemirli yöneticileri 18 Haziran günü aramamıza rağmen, çalan telefonlarını açan olmadı. 

 

GÜNÜN FIKRASI

 

Zeynep Teyze Erdemir plajına gitmiş.

Kapıdaki görevli teyzeme kart sormuş.

Benim hazır cevap teyzem altında kalır mı?

Ne KARTI oğlum görmüyor musun ben KÖRPE MİYİM? Ne diye tedirgin oldun plajdakilere saldıracağımı taciz edeceğimi mi düşündün?

 
Haber: Eyüp Bektaş