5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle,  Alaplı Çevre Koruma ve Yardım-laşma Derneği'nin organizasyonunda, Alaplı Belediyesinin de katkılarıyla,  Belediye Plajı deniz sahilinde "çevre temizliği" yapıldı.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Hasan Şahin ve Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu'nun da katıldığı Belediye Plajı deniz sahilindeki çevre temizliği kampanyasında yaklaşık 1 ton çöp toplandı.
Çöp toplama etkinliğinin ardından Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği tarafından çevre temizliğine katkıda bulunanlara "teşekkür belgesi" takdim edildi. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, burada yaptığı konuşmada, çevre temizliğinin önemli olduğunu ancak önce çevreyi temiz tutma bilincinin insanlara kazandırılması gerektiğini belirterek, "Çevreyi kirletmezsek temizlemek zorunda kalmayız" dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, teknolojinin hızla geliştiği, nüfusun hızla arttığı dünyada, çevrenin her geçen gün daha da büyük bir önem kazandığını belirterek, çevrenin temiz tutulmasının, sağlıklı yaşamın "olmazsa olmazlarından" biri haline geldiğini ifade etti. Çimenoğlu, özellikle yeni yetişen nesillere çevre bilincinin kazandırılmasının çok çok önemli olduğunu belirterek, "Yeni yetişen nesillere çevre bilincinin kazandırılması, çevre bilincinin nesilden nesile devam etmesini sağlayacaktır. Bir çok toplumsal sorunun çözümü için gerekli olduğu gibi, çevre konusunda da yeni yetişen nesillerin bilinçlendirilmesi önceliğimiz olmalıdır. Onların bilinçlenmesi, onlardan sonraki nesillerin de bilinçli olmasını sağlayacaktır" dedi.