Kozlu'da bulunan Ilıksu mevkiinde Özel İdare tarafından işletilen Ilıksu Plajı'nda kimyasal varil bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, çocukların dahi denize girdiği plajdan numune örnekleri aldı.
Hafta sonu dolayısıyla Ilıksu Plajı'na akın eden vatandaşlar, güneşlenip denize girerken bir vatandaş tarafından görülen kimyasal varil, herkesi tedirgin etti. İl Çevre Müdürlüğü'nü arayan vatandaşlar ise hafta sonu olması sebebiyle yetkilinin olmadığı cevabını aldıklarını öne sürdü. Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekipleri ise olay yerine gelerek özel kıyafetleriyle kimyasal olduğu tespit edilen boş varili poşetleyip alandan uzaklaştırdı.

NUMUNELER ALINDI

İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Sağlığı Şubesi Müdürlüğü teknisyenleri tarafından plajın dört ayrı bölgesinden su numuneleri alınarak laboratuara gönderildi. Öte yandan plajda denize giren Ahmet Habiboğlu, "Sağlık Müdürlüğü'nden gelen arkadaşlar numuneleri aldı. Onlar görevini yaptı. Ama buradaki vatandaşlara anons yapılmalıydı. Buradaki o kimyasal varilin akıbeti belli değil. Hiçkimsenin denizde olmaması lazım. Bu işe duyarlı olanlar anons yapmalıdır. Kimseye bir şey söylenmiyor. Burada tehlikeli bir şey var. İnsanları denize sokmazsınız. Bu kadar basit. Bu, Çevre Müdürlüğü'nün görevidir. Eğer onlar görevini yapmıyorsa, o varili normal vatandaşlar çıktartıyorsa, onlar da zarar görür. Bunun bedelini birisi ödeyecek. Ama insanlarımız ödüyor. Onlar değil, biz ödüyoruz" diye tepki gösterdi.

LABORATUVAR SONUÇLARI BEKLENİYOR

Oğlu ve bir arkadaşı ile plaja geldiğini belirten Habiboğlu, olayı öğrendikten sonra oğlunu da denizden çıkartacağını söyledi. Öte yandan plajın uç kısmına yakın yerde bulunan varilin üzerinde İngilizce olarak UNITAL Chemicals yazısı dikkat çekti. Norveç'ten geldiği tahmin edilen varilin, gemilerden atılmış olabileceği tahmin edilirken, yetkililer laboratuar sonuçlarını bekliyor.