SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Kdz.Ereğli üyelerinin düzenlediği dayanışma yemeğinde; son dönemde emekli ve tayin olan sendika üyelerine plaket verildi, sendikal sürece yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür edildi.

 

Yapılan konuşmalarda; son dönemde yoğunlaşan iktidar baskı ve engellemelerine karşın sağlık emekçilerinin örgütlülüğe olan inançlarının artarak sürdüğü, sağlık emekçilerinin geleceğe umutla baktıklarının bilinmesinin istendiği belirtildi. Çok zor koşullarda sağlık hizmetini sunan sağlık emekçilerinin; parasız sağlık hizmeti hakkının takipçisi olduğu, en temel anayasal hak olan sağlık hizmetinin kusursuz ve erişilebilir şekilde verilmesi gerektiği, SES'in bu konuda iyi bir örnek oluşturduğu vurgulandı. Reçetelerde ve tedavilerde sürekli artan katkı paylarının, sadece ranta yönelik kurgulanan ve hayata geçirilen sağlıkta dönüşüm yalanının artık toplum nezdinde bilindiği ifade edildi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde uzun yıllar görev yapan ve emekli olan; ya da kurumdan ayrılan-tayin olan personele plaketleri, yine halen görevde olan sağlık emekçileri tarafından verildi.

 

 

Emekli olan ve kurumdan ayrılan Op. Dr. Ufuk Özşeker, Op. Dr. A. Levent Kansız, Op. Dr. Cavidan Özalp, Op. Dr. Emin Damgacı, Dr. Emin Demirpolat, Dr. Abdullah Şekerci, Op. Dr. Mehmet Müslim, Op. Dr. M. Kuntay Ataç, Dr. Naki Gökhan Turan, Dr. H. Korkut Baycık, Dr. Ziya Şahan, Dr. Turhan Uluç, Dr. Sadi C. Yetkili, Hemşire Taliha Akkaya, Hemşire Birgül Hayat, Hemşire Firdevs Tokatlı, Hemşire Nurşen Özdemir, Teknisyen Nejat Özdemir, Eczacı Bülend Testici ve Memur Mevlüt Kurt'a plaketlerin verilmesi sırasında hüzünlü anlar yaşandı.

 

İNSANI GÖREV

Kdz.Ereğli'den İstanbul'a tayin olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Elif Suner'e plaketini Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. S. Bora Solmaz verirken; hizmetin bir bayrak yarışı olduğunu, sağlık hizmeti üretmenin insani bir görev olduğunu belirtti. Op. Dr. Elif Suner yaptığı kısa konuşmasında Kdz. Ereğli'de bulunmaktan, burada sağlık hizmeti vermekten dolayı mutlu olduğunu, bu ilçeyi unutamayacağını belirtti.

 

SES Zonguldak Şube Sekreteri Zeki İbik'de yaptığı konuşmada; anayasal güvence altında olan sağlık hakkına sağlık emekçilerinin sahip çıktığını, bu uğurda sıkıntılı dönemlerden geçmekte olduklarını, uzun yıllardır biriktirilerek kazanılan haklarının iktidarın hoyratça uygulamalarıyla yerle bir edilmekte olduğunu, fakat yeryüzü tarihi boyunca, son sözün hep mücadeleden emekçiler tarafından söylendiğinin bilinmesini istedi. Ortak söylenen türküler ve halaylarla gece son buldu.