Kızılay Ereğli Şubesi tarafından, öğretmen, din görevlileri ve muhtarlara, 'Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi afet zararlarını azaltma programı' verilecek.

Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi çerçevesinde Ereğli'de çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi. Kızılay'ın gerek toplum bilincini geliştirmek için halk eğitimlerini gerekse halka insani yardım hizmetini sunan personelin daha kaliteli ve etkin hizmet üretebilmesi için kurumsal eğitimlerini hedef gruplara ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Oktay, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile protokol imzalanarak işbirliği sağlandığını belirtti.

OKULLARDA VE CAMİLERDE ANLATILACAK
Kızılay önderliğinde 2007 yılı itibari ile 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı'nın amacının olası afet zararlarını azaltmak için mülki idare amirlerinin desteği ve Türk Kızılay Şube Başkanlıkları aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri vasıtasıyla afetlere karşı hazırlıklı olma kültürünü yaygınlaştırmak ve toplumsal sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak olduğunu hatırlattı.
Bu kapsamda İlçe genelinde projenin hedef grubu olan muhtar, öğretmen ve din görevlilere afetlerde toplum liderlerinin rol ve sorumlulukları ile afetlerden korunma bilinci konularında gönüllü eğiticiler tarafından yapılacak planlamalar doğrultusunda eğitim verileceğini belirten Oktay, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Afet öncesi, sırası ve sonrasında tanımlanan rol ve sorumlulukları gerçekleştirmesi afetlere hazır bir toplum yaratmamız için son derece önemlidir.
Eğitim sonrası bu bilgiler hutbe ve vaaz yolu ile din görevlilerimiz halka, eğitimler yolu ile öğretmenlerimiz öğrenci, veli, okul çalışanları ve diğer öğretmenlere yaygınlaştırması afetlere karşı korunma kültürünü oluşturma çalışmalarına önemli bir girdi sağlayacaktır. Bu bağlamda verilecek eğitimler ile ilgili gerekli alt yapı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.