Av Yakup Okumuşoğlu’nun da termik santrale karşı yürütülmesi gereken mücadeleyle ilgili konuşma yaptığı Kireçlik etkinliğinde, bölge muhtarları  bu konuda üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yiğitçe yerine getireceklerini ilan ettiler.

 

Kdz. Ereğli ve çevresinde Kireçlik’e kurulacak termik santrallerle ilgili endişeler artarak devam ederken, Ereğli Çevre Platformu üyeleri Kireçlik’e giderek bölge halkıyla görüştüler. Kireçlik  sahiline “Termik Santrale Hayır” pankartı da asan Platform üyelerine destek veren Av. Yakup Okumuşoğlu , mücadeleyle ilgili sürdürülmesi gerekenleri anlattı. Kireçlik sahilinde toplanan Bayat, Sücüllü, Ballıca, Terzi, Cemaller ve Tepeören köylüleri, Okumuşoğlu’nun termik santrallerin yaratacağı tehlikelerle  ilgili bilgileri dinlediler. Başta fındık olmak üzere tüm tarım alanlarının yok olacağını, denizlerin kirletileceğini ve havaya salınacak gaz ve ağır metallerle insanların bir çok tedavi edilemez hastalıklarla karşı karşıya kalacaklarını öğrenen vatandaşlar, özellikle muhtarların bu konuda duyarlı olmalarını istediler. Bölge muhtarlarının “biz sonuna kadar termik santrale karşıyız ve asla izin vermeyeceğiz” sözleriyle açık tavırlı duruşları dikkatlerden kaçmaz iken halkı bilgilendirmek ve mücadeleyi top yekun gerçekleştirebilmek için  önümüzdeki günlerde bilgilendirme toplantılarına ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

Ereğli Çevre Platformu ve bölge halkının kaynaştığı ve termik santrale karşı örgütlü, bilinçli ve ödünsüz bir mücadelenin hazırlığı konusundaki kararlılığın damga vurduğu Kireçlik sahilindeki etkinliklerin önümüzdeki süreçte artması ve daha geniş katılımlı gerçekleşmesi bekleniyor.