Zonguldak Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer’in de katılımıyla toplanan Zonguldak Platformu,

Mithatpaşa Tüneli’nin durumu, Havaalanının iç hat seferlerine açılması, Ereğli, Filyos yolları, Lavuar alanı konularını görüştü.

 

Platformdan yapılan açıklamada, toplantıyla ilgili şu bilgilendirme yapıldı:

 

MİTHATPAŞA TÜNELİ UYARISI…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle başlayan çalışmalar bugüne kadar hızlı giderken durdurulmasının Zonguldak’ın moralini bozduğunu belirten Zonguldak Platformu Sözcüsü Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, “Ödenek sıkıntısı ve tünelin çıkışındaki bölümün istimlak çalışmalarının yapılmaması nedeniyle çalışmaların durdurulduğunu öğrendik. Umarız ödenek ve istimlak sorunu bir an önce aşılarak çalışmalar yeniden başlar. Mithatpaşa Tünelinin, kentimizde bir işin başlayıp zamanında bitirilmesi açısından da simge olmasını istiyoruz. Ereğli, Kilimli, Filyos yollarının yıllarca devam etmesine rağmen hala bitirilmemesi bizleri endişeye sevk ediyor” dedi.

 

Başkanı Ali Özer, Ankara Zonguldaklılar Derneği’nin yeni bir yapılanma içine girdiğini belirterek, “Başından beri oluşturmak isteğimiz Zonguldak lobisinin en önemli ayağı olan Ankara Zonguldaklılar Derneği’ni daha aktif işin içine çekmeliyiz. Yeni başkan ve yönetimle umarız bunu gerçekleştiririz” dedi. Özer, ayrıca Ankara’da gerçekleştirilecek bir toplantı ile lobi çalışmalarına hız verilmesi gerektiği üzerinde durdu.

 

Sırayla söz alan Zonguldak Platformu yürütme grubu üyeleri Zonguldak Havaalanının iç hat seferlerine Türk Hava Yollarını ikna ederek açılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.

 

Zonguldak Platformu üyeleri ayrıca, geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Filyos Liman Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda temennilerini dile getirip yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdılar.