“Kendi milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı, Zonguldak’ın tüm sivil toplum kuruluşları olarak dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

Karadeniz Muhtarlar Federasyonu binasında toplanan Zonguldak Platformu,  tüm  siyasi parti, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve vatandaşları demokrasiye ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaya çağırdı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 gecesi, tarihinin en büyük saldırısına uğramıştır. Demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil olmak üzere, darbeye kalkışan vatan hainlerinin, demokrasi düşmanlarının, içeride milletvekilleri bulunduğu sırada havadan ve karadan saldırısına maruz kalmıştır. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşımız katledilmiş; birçok devlet binası da tahrip olunmuştur.

Darbe girişiminde şehit olan tüm polis, asker ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Hainlerin amacı, halkın kendi geleceğini belirleme iradesini ortadan kaldırmak ve dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen mazlum halkların umudu ve sığınağı olmuş ülkemizi güvenli bir sığınak olmaktan çıkarmaktır. Tarihi darbelerle dolu olan ülkemizde bir kez daha şahit olduk ki; fitne ve zulüm ile beslenen bu zihniyet, kendi emellerini gerçekleştirmek için barış ortamını yok etmek, ülkemizi bir çatışma alanına dönüştürmek istemektedir. Hain ve sinsice planlanan bu darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Devlete bağlı sağduyulu ve milli asker ve polislerin, halkına, milli ve manevi değerlerine bağlı; çocuk, genç, yaşlı; kadın, erkek her bir vatan evladının kararlı, dirayetli ve sağduyulu direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir.

Artık gün milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bizde Zonguldak Platformu olarak darbe tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar meydanları boş bırakmamak için buradayız ve olmaya devam edeceğiz. Kendi milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı, Zonguldak’ın tüm sivil toplum kuruluşları olarak dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceğiz. Çok zor yakalamış olduğumuz bu toplumsal mutabakatı ve mukavemeti kalıcı ve nitelikli hale getirmek içinde bundan böyle daha büyük bir çaba sarf edeceğiz.

Bu bağlamda tüm STK yetkilileri ile tüm partilerin başkan, yönetici ve üyelerini, kısacası tüm halkımızı demokrasiye, ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Gün, birlik olma günüdür.”