Düzenlediği imza kampanyasıyla 40 bin imza toplayıp gündeme getirdiği Mithatpaşa Tüneli’nin yapılmasına vesile olan Zonguldak Platformu, tünelde çalışan işçiler ve gazetecilerle mangalda bir araya geliyor.

Zonguldak Platformu, tünelin açılışından önce ziyaret ettiği işçilere verdiği söz olan mangal partisini gerçekleştiriyor. 25 Ocak Cumartesi günü Saat 12.00’de Mithatpaşa Tüneli’nin ağzında gerçekleştirilecek olan mangalda tünel işçileriyle kampanyaya başından beri büyük destek verip kamuoyu oluşmasını sağlayan gazeteciler ve Zonguldak Platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri bir araya gelecek.

Hazırlıklar için Zonguldaklılar Derneği’nde bir araya gelen Zonguldak Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, önümüzdeki aylarda yapacakları çalışmalarla ilgili de görüş alışverişinde bulundular. Zonguldak Platformu yaptığı açıklamada, Ağustos 2013’deki temel atma öncesi çalışmaları incelerken işçilerle yapılan sohbette çift vardiya çalışmaya başladıklarında mangal yapacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatarak, bu sözü bu hafta sonu gerçekleştirecekleri belirtildi. Zonguldak Platformu üyeleriyle tünelde çalışan işçiler ve gündem oluşmasına katkı veren gazetecilerin davet edildiği mangalla işçilere moral verilmesi ve tünelin kent için ne derece önemli olduğunun vurgulanması amaçlandığı ifade edildi.