Zonguldak Platformu, bir araya gelerek Zonguldak'ın sorunları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Zonguldak Platformu, Trabzonlular Derneğinde bir araya gelerek Zonguldak'ın sorunları hakkında görüş alış verişinde ve çözüm arayışında bulundular. Toplantıda, Zonguldak Platformu Dönem Sözcüsü Osman Sav yaptığı açıklamada, Zonguldak Platformu olarak Zonguldak sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

140 DERNEK DESTEKLİYOR

Sav, Zonguldak Platformu toplumsal sorunları dile getirmek için her ay toplanmaya çalışan, yaklaşık 140 derneğin, sivil toplum örgütlerinin bir arada bulunduğu bir oluşum. Uzun süreden buyana bir araya gelememiştik. Bu vesile ile Trabzonlular Derneğinde bir araya geldik. Biz her toplantıyı ayrı bir sivil toplum örgütünün yerinde yapmaya niyetlenmiştik. Sağolsun bu sefer Trabzonlular Derneği Başkanı bize mekanını açtı. Amacımız, gündemdeki sorunları tartışmak, konuşmak hem de daha önce gündeme aldığımız çözülmesini istediğimiz sorunların ne aşamada olduğunu dillendirip sonuca varması için ne yapılması gerektiğini başkanlarımızla konuşmak için bir araya geldik.

GÜNDEME MİTHATPAŞA TÜNELİ ALINDI

Öncelikle gündeme aldığımız konular Mithatpaşa Tünelinin son aşaması ile ilgili bilgi aldık başkanlarımızla paylaştık. Havaalanının son durumu ile ilgili ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. İşçi alımı var gündemde. Ereğli ekonomik sıkıntıdan bir türlü kurtulamadı bununla ilgili ne yapılabilir, derneklere düşen sivil toplum örgütlerine düşen ne varsa onu görüşmek için bir araya geldik. Ankara lobisi özellikle yıllardır Zonguldak'ın en büyük sıkıntısı. Bununla ilgili bir türlü çözüme ulaşamamıştık. Bununla ilgili ne yapabiliriz onu tartışıyoruz, onu konuşuyoruz. Ayrıca yatırımcının önünü açabilmek için ne yapılması gerekir bunu konuşuyoruz. Toplantıdan çıkan sonucu ayrıca basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşacağız dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI EREĞLİ ÖNERİSİ

Öte yandan bu toplantıya Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Keskin'de katılırken bir sonraki toplantının Ereğli ilçesinde gerçekleştirilmesini önerdi.