Zonguldak Demokrasi Platformu Mithatpaşa tünelinin yapımı, Filyos Projesinin durumu, Ankara’daki Zonguldaklılar Derneğinin daha aktif hale getirilmesi ve Zonguldak-Ankara arasında hızlı tren seferlerinin başlaması konularını görüştü.

Zonguldak Platformu Çalışma Grubu düzenlediği toplantıda, kentin sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulundu. Zonguldak Platformu, Mithatpaşa tüneli süreci başta olmak üzere Filyos Projesi, Ankara’daki Zonguldaklılar Derneği’nin daha faal hale getirilmesi ve Zonguldak-Ankara arasındaki hızlı tren konularında kararlar aldı.

GÜNDEMDE 4 MADDE VARDI
Zonguldak Platformu Çalışma Grubu, Zonguldak Muhtarlar Derneği’nde bir araya geldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, TBMM Kanunlar ve Kararnameler Daire Başkanlığında Şube Müdürü Ali Özer, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Ereğliler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz, Devrek-Gökçebey Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Cin, Erzincanlılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçın, Kastamonulular Dernek Başkanı Bahattin Şenol, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar ve Art-vinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu-’nun katıldığı toplantıda 4 gündem maddesi ele alındı.

MİTHATPAŞA TÜNELİ
Mithatpaşa tünelinin süreci, Filyos Projesi-nin durumu ve bilgilendirme anlamında ne yapılabileceği, lobi konusunda Ankara’daki Zonguldaklılar Derneği’nin durumu ve daha faal hale nasıl getirilebileceği ile Zonguldak-Ankara arasında hızlı tren seferlerinin başlaması için neler yapılabileceğini görüşen Zonguldak Platformu Çalışma Grubu çeşitli kararlar aldı. Alınan kararları Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, açıkladı.

TOPLANTILAR SÜRECEK
Aylık toplantılarını sürdüreceklerini ifade eden  Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Zonguldak Platformu olarak çalışma grubunda bulunan başkanlarla gerçekleştirdiğimiz toplantıda Mithatpaşa tünelinin yapımındaki gelişmeler, Filyos Projesinin durumu, Ankara’daki Zonguldaklılar Derneğinin daha aktif hale getirilmesi ve Zonguldak-Ankara arasında hızlı tren seferlerinin başlaması konularında görüş alışverişinde bulunduk. Mithatpaşa tüneli konusunda son durumu öğrenip belediye başkanı, AK Parti İl Bakanı, Vali ve milletvekilleri ile en son aşama ile ilg-ili bilgi almak ve gündemde tutmak için görüşmeyi kararlaştırdık. Ayrıca Filyos Projesini de gündemimize almayı değerlendirdik. Filyos Projesi’nin bir çok kişi ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu konuyla ilgili çalışma yapacağız. Platform olarak Ankara’daki Zonguldaklılar Derneğinin durumunu da değerlendirdik. Lobi oluşturma konusunda en büyük kozumuzun Ankara’daki Zonguldaklılar Derneği’nin olması gerektiğini düşünüyoruz. Ankara’daki Zonguldaklılar Derneği’ni de daha faal hale getirebilmek için dernek başkanıyla en kısa sürede bir araya gelip, sorunları tartışıp yol haritasını çizmeyi planladık. Başka bir gündem maddemiz de Ankara-Zonguldak arası hızlı tren seferlerinin başlaması. Zonguldak’ta ulaşım sorunu hat safhada olduğu için bu sorun bir çok kesimi etkiliyor, vatandaşı etkiliyor, ticari erbabı etkiliyor. Hızlı tren olmazsa olmazımız. Bunun da en kısa sürede yapılması kanaatindeyiz” dedi.

“YETKİLİLERİ ZORLAYACAĞIZ”
Zonguldak Platformu’nun en çok Mithat-paşa tüneliyle gündeme geldiğini ifade eden Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Mithatpaşa tünelinin bir an önce yapılması için 40 bin vatandaşımızdan imza topladık. Vatandaşlarımızın verdiği 40 bin imza bizim üzerimize vebaldir. Bu vebali iyi taşıya bilmek için sürekli gündemde tutarak bunu halletmeyi düşünüyoruz. Bakanımız ve Müsteşarımız söz vermişti, 2011 yılında kazma vurulacağını beyan etmişlerdi. Biz bu sözün tutulması içinde gündem oluşturmaya, yetkilileri zorlamaya devam edeceğiz” dedi.
Bir sonraki toplantının 26 Mart tarihinde Yeniceliler Derneği’nde yapılması kararlaştırıldı.