Zonguldak Demokrasi Platformu'na bağlı siyasi parti yöneticileri, oda ve dernek başkanlarından oluşan 20 kişilik bir grup, Adliye binası önünde bir basın açıklaması yaptıktan sonra, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefetten dolayı mah kemeye çıktılar. Platform adına konuşan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, mahkeme süreciyle ilgili

"HAK ARAMAK, EN DOĞAL HAKKIMIZ"
"5 Haziran 2009 tarihin de Valilik binası önünde bir eylem gerçekleştirmiştik. O zaman basın açıklamasını yapmamızın nedenleri vardı. Açıklamamızdan bir gün önce kentte Nazım Hikmet Kültür Şenliği yapılacaktı. Platform üyesi gençler, bildiri afişi dağıttığı sırada saldırıya uğramışlardı.

Bizim amacımız hem saldırıyı kınamak, hem de Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası üyelerinin hak arama mücadelesine destek vermekti. O gün yaptığımız hak arama mücadelesi sonucunda bugün Demokrasi Platformu üyesi 20 arkadaşımız Gösteri ve Yürüyüş Kanu-nu'na muhalefetten mahkemeye çıkıyor.

50 METRE MESAFE DAVASI!..
Yaptığımız basın açıklamasında 50-60 kişi vardı, fakat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 20 arkadaşımız tespit edilmiş. Bizler, insan hakları çerçevesinde basın açıklamaları yapıyoruz, başka amacımız yok. Fakat kamu kurumlarına 50 metreden yakın mesafede, böyle bir basın açıklaması yaptığımız için mahkemeye verildik. Bu 50 metre uygulamasının da kaldırılması gerekiyor. Ayrıca şu bilinmelidir ki, haksızlıklara tepki göstermek en doğal hakkımızdır. Mahkemenin sonunu merakla bekliyoruz."