Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yapımı devam eden hastane inşaatıyla ilgili olarak AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır'ın sözlerine yanıt verdi. Çakır'ın açıklamalarında belediyenin engelleme yaptığına dönük imalı sözler kullandığını öne süren Posbıyık 'fazlasıyla rahatsız etmiştir' dedi.

Belediyenin hastane yapımı için ücreti karşılığında arsa göstermesini nedense AKP yöneticilerinin sürekli dillerine doladığına da dikkat çeken Posbıyık  'Ben de kendilerine soruyorum: Bir yerleşim biriminde hastane yapmak ve hastane için uygun yer bulmak devletin görevi değil midir? Devlet, yapacağı hastanelerin yerini belirler ve inşaatını da yapar. Biz, Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak, belediyemiz sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımızın ödediği vergilerle kıymetli bir arsa satın aldık. Halkın parası ile aldığımız bu yeri hastane yapılsın, diye bedava mı verseydik?' sözleriyle arsayı ücreti karşılığında tahsis etmelerinin sebebini dile getirdi.

Posbıyık açıklamalarına şöyle devam etti:

RUHSAL BOZUKLUK SUÇLAMASI

Kdz.  Ereğli Belediyesi, hastanenin yapılması noktasında ne tür sıkıntı veya engeller yaratmıştır? Sayın İlçe Başkanı Çakır, hastane ile ilgili çalışmaların tamamlanamamış olmasında bizi hedef göstererek, Karadeniz Ereğli Belediyesi yöneticilerini, küçük düşünen ve kendi imzalarını taşımayan hizmetlere müsaade etmeyen insanlar olarak tanıtmaya cüret etmiştir. Açık bir dille ifade etmek isterim ki, yirmi yıla yaklaşan belediye başkanlığı görevim boyunca halka hizmet etmeyi onur kabul etmiş olan şahsıma ve ekibime böyle bir yakıştırmada bulunan kim olursa olsun, akl-i dengesinin yerinde olduğundan şüphe duyduğumu belirtmek isterim.

 İMAR TADİLATINI DA YAPTIK

Devlet Hastanesi çalışmaları başladığı dönemlerde Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bir yazıyla, imarda 12 metre genişliğinde gösterilen hastane giriş yolun yeterli genişlikte olmadığı ve bu yolun en kısa zamanda genişletilerek 17,5 metreye çıkarılması gerektiği ifade edilmişti. Bu konudaki yükümlüğünün ve sorumluluğunun farkında olan belediyemiz, konuyu en kısa zamanda gündemine alarak yeni imar planında hastane yolunun 12 metreden 17,5 genişliğe ulaştırılması konusunda gerekli tadilatı yapmış ve bunu da imar planına işletmiştir.

TERMİNALE GÖBEĞİ KİM YAPACAK?

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında, çevre yolundan gelen noktaya bir göbek yapılması ve bu noktada böylelikle bir kavşak oluşturulması gereklidir. Aksi halde gerek hastaneye gidecek olan araçlar gerekse de kent merkezi istikametine gidecek araçlar için bir rahatlık sağlanacaktır. Bu göbek için de imar planında gerekli düzenlemeler yapılmış ve Kastamonu'daki Karayolları Bölge Müdürlüğüne defaatle yazılar yazılmıştır. Orası bir karayoludur; dolayısıyla da o karayolu üzerinde yapılması gereken her çalışmanın da Karayolları tarafından yapılması gerekirken, bu çalışmayı da mı Karadeniz Ereğli Belediyesi'nden beklemektedirler?

ENGELLEME İTHAMLARI !    

Sayın Çakır ve onun gibi düşünen iktidar partisi yöneticileri; Hastane bitti., diyorlar. Yol ve göbek olmadan o hastane hizmete açılırsa, korkarım ki söz konusu noktada çok trafik kazası olacaktır.

Üzerinde durduğum bu iki önemli çalışmayı TOKİ ve Karayolları'nın yapması gerektiğini Sayın Çakır ve AKP'liler bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar; ama eksikliklerini kabul edip halka göstermek ve basiretsizliklerini ortaya sermek işlerine gelmiyor. Tıpkı bir türlü yapamadıkları Gülüç-Ereğli Karayolu'nda olduğu gibi. Tıpkı Devrek-Ereğli yolunda olduğu gibi. Ama onlar da, Karayolları yetkilileri gibi sözlerimizi duymazdan, yazdıklarımızı okumazdan geliyorlar. Yetmiyormuş gibi bir de Karadeniz Ereğli Belediyesi'ni, yapılan hizmetleri engellemekle itham ediyorlar. Buradan bir kez daha uyarıyorum; çalışmalarına bugün bile başlansa, yeni hastanenin yolu ve yapılması gereken göbek ile ilgili çalışmalar bir sene içinde bitirilemez.

KENT MERKEZİ İLE HASTANE ARASI ULAŞIM NASIL OLACAK?

Daha büyük bir sorun var; o da hastaneye kentten ulaşım konusudur. AKP'lilere göre kent merkezinden hastaneye gidecek olan vatandaşlarımız gerçekten rahatça gidip gelebilecekler midir? Buyursunlar, bu soruya da yanıt versinler.

Karayolları ve o Karayolları'nın yetkililerine bir türlü söz geçiremeyen siyasi otoritenin bölgemizdeki temsilcileri oturdukları yerlerde ahkam kesedursunlar, Karadeniz Ereğli Belediyesi, yeni hastanenin olduğu alandaki altyapı çalışmalarını bitirme noktasına gelmiştir. Hastaneye giden mevcut yollar belediyemiz tarafından açılmıştır. Hastanenin su hatları hazır haldedir. O bölge için yetecek su depomuz devreye alınmıştır. Yine hastanenin kanalizasyon hatları ile ilgili çalışmalar Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Hastane tam anlamıyla tamamlandığında ihtiyaç duyulan ve belediyemizin sorumluluğundaki her yolda asfalt çalışmaları da en iyi şekilde yapılacaktır.