Karaelmas Mahallesi sakinleri bir şahsa ait olan ve evlerinin önünde bulunan kavak ağaçlarından dökülen polenlerin mahalleyi ve kendilerini rahatsız etmesini protesto etti.

Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesinde oturan vatandaşlar yaz aylarında kavak ağaçlarından dökülen polenlerin evlerine ve kendilerini rahatsız ettiklerini dile getirerek yetkilerden yardım istediler. Havada uçan ve balkonlarına gelen polenleri soluyunca rahatsızlandıkları ifade eden vatandaşlar astım hastası komşularının polenden kriz geçirdiğini ifade etti. Kavak ağaçlarının bir sahsa ait olduğunu belirten mahalleli başkalarının para kazanmasının kendi sağlıklarını giderdiğinin ifade etti. Ayrıca polenlerinin evlerin içine de girdiğini ifade eden mahalle sakinleri evde nefes alamadıklarını dile getirdiler.
Mahalle sakinlerinin eşarplarını ağızlarına kapatarak dolaşması dikkatlerden kaçmadı. Bir mahalle sakininin Zonguldak'ın bütün pisliğini bu mahallenin çektiğini ifade ederek, “Ağzımızı burnumuzu açamıyoruz. Açtığımız zaman boğuluyoruz. Geçen sene budadılar kavakları dibinden kesmeyince sorun gitmiyor. Her sene aynı sorun yaşanıyor. Bu durum bizi rahatsız ediyor. Bir an önce kavakların kesilmesini istiyoruz. Bu insan haklarıyla oynanıyor. Dilekçeyi muhtara söyledim hazırlıyor. Mahallelinin de imzalarını toplayıp gereken yerlere vereceğim. Valiliğe, Belediyeye Orman İşletmesine, Ziraat Müdürlüğüne İl Sağlık Müdürlüğüne ve her yere vereceğim. Ne gerekiyorsa onu yapacağım.  Yeter artık bu milletin çektiği getirsinler bir meyve diksinler. Para kazanmak için milletin sağlığıyla oynuyorlar. Kimsenin hakkı yok benim sağlığımla oynamaya. Ne varsa bizim mahalleye geliyor. Hayvan pazarı kuruluyor buraya, taşları toprakları pislikleri tozunu çekiyoruz burada. Artık yetti bizde insan gibi yaşamak istiyoruz. Çocukların oyun sahasını da kapattılar. Bu kavaklar yüzünden ne kapı ne baca açamaz olduk. Zaten alerjimiz var. Tıkanıyorum. Hep beraber artık rahat bir nefes almak istiyorum. Burası zaten unutulmuş bir mahalle haline geldi. Bu mahallenin Bahçelievler yada Fener Mahallesi gibi olmasını istiyoruz” dedi.