Kdz. Ereğli'de maden emeklisi olan 57 yaşındaki Şerafettin Arslan, telefon dolandırıcılarının elinden Ereğli polisinin hızlı müdahalesi ile kurtuldu. 52 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatıran maden emeklisi, dolandırıldığını anlayınca gittiği polis karakolundaki memurlar sayesinde parasını geri aldı.
       
Son zamanlarda Türkiye genelinde artan telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan kişiler, 'Kredi kartınız, cep telefon kartınız, banka hesap cüzdanınız kopyalanmış. Savcının karısı sizin telefonunuzdan taciz edilmiş. Sizin hesabınızda oynama yapılıyor' sözleriyle kendilerine para aktarımı yapılmasını istiyor. Panik yapan birçok vatandaş kendisini arayan kişilerin hesaplarına para yatırarak dolandırılıyor.
Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde 25 yıl çalıştıktan sonda emekli olan 57 yaşındaki maden emeklisi Şerafettin Arslan da emekli parasını dolandırıcılara kaptıran bir başka isim oldu. Ben Zonguldak emniyet amiriyim. Yanımda da başsavcı Mustafa Akın var. Sizin hesaplarınızda oynama var. Bunu yapan kişileri bulabilmemiz için hesabınızdaki paraları bize aktarmanız gerekiyor. şeklindeki telefon konuşması üzerine Arslan, emekli parasını yatırdığı bankaya gitti, hesabındaki 52 bin lirayı kendisine verilen hesap numarasına aktardı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Şerafettin Arslan, 155' i arayarak yardım istedi.
Şerafettin Arslan'ın yanına gelen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü merkez karakol ekipleri, paranın Antalya'nın Serik ilçesine yatırıldığı bilgisine ulaştı. Polisler, banka görevlileri ile irtibata geçti. Güvenlik görevlisine hesap sahibi hakkında bilgileri aktaran polisler, Mustafa Sargın adındaki dolandırıcının yakalanmasını sağladı.

ATM'DEN BİN LİRA ÇEKMİŞLER
Paranın yatmasının hemen ardından dolandırıcı Mustafa Sargın, ATM'den bin lira çektikten sonra bankaya giderek kalan 51 bin lirayı çekmek istedi. Sargın, bu sırada gözaltına alındı. Olaya adı karışan bir kişinin daha arandığı öğrenildi.
Parasının kurtarılması üzerine derin bir nefes alan Şerafettin Arslan, Beni aradıklarında panik yaptım. Kendilerini amir ve savcı olarak tanıttılar. Ben de bana söylenenleri yerine getirdim. Bankadaki paramı onların hesabına aktardım. Ancak dolandırıldığımı anlayınca hemen 155'i aradım. Onlar da sağ olsunlar hemen geldiler. Kısa sürede yaptıkları görüşmelerle beni dolandıranlar yakalandı. Allah kimsenin başına böyle bir olay vermesin dedi.