Alaplı Bölge Trafik radar aracı, polis memurunun el frenini çekmeyi unutması sonucu, yaklaşık 35 metreden denize uçtu. Ön ve sağ yan tarafında hasar oluşan araç, vinç ile bir saat süren çalışma sonrasında denizden çıkarıldı.

Alaplı Kavukkavla mevkiinde, saat 11.30 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti: Alaplı Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, saat 10.00 ile 12.00 arasında yapacağı hız kontrolü için, içinde kamera sistemi bulunan 67 A 5949 plakalı resmi trafik aracını yol kenarına park etti. Alaplı'dan Akçakoca yönüne giden araçlar için yapılan hız kontrolü sırasında radar aracı, polis memurunun telefonla konuşmak için dışarıya çıktığı sırada, kendiliğinden öne doğru hareket ederek yaklaşık 35 metreden denize uçtu. Polis memurunun, son anda fark edip arkasından koşmasına rağmen yetişemediği aracın ön tarafı denize gömüldü.

Olayın meydana gelmesinin ardından, polislerin haber vermesi ile birlikte meslektaşları olay yerine geldi. Ekip otosunu denizden çıkarmak için olay yerine büyük vinç çağırıldı. Denizin içindeki araç, önce vinç ile kıyıya çekildi. Ahtapot olarak tabir edilen demir parçasına halatlarla bağlanan otomobil, bulunduğu yerden çıkartılmak istendi. Otomobilin havaya kaldırılması ile birlikte dengesinin bozulması üzerine dengeyi sağlamak amacı ile kurtarıcının sürücüsü 45 yaşındaki Baki Baykurt, aracın bagaj bölümüne oturdu.
Baykurt'un önlem almadan, aracın uçurumdan çıkarılması sırasında bir eliyle halattan tutarak güvenliğini sağlamaya çalışması dikkat çekti. Bir kaza yaşanmadan yola çıkarılan araç, kurtarıcıya yüklenerek otoparka götürüldü. Ekip otosunun kurtarma çalışması sırasında yol çift tarafı olarak trafiğe kapatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.