Kdz. Ereğli'de 2 yıl önce Hükümet Konağı geçtiğimiz yıl da Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü binaları yenilerinin yapılacağı müjdelenerek yıkılmıştı.

Aradan geçen süre zarfında, "projesi hazırlandı, hazırlanıyor, yapıldı, yapılacak, ihaleye çıkıldı, çıkılıyor, müjde, hayırlı olsun" söylemleri konuşuldu durdu.

Hatta üzerinden çok yönetici de gelip geçti Kdz.Ereğli'de. Maalesef ki yıllardır temeli bir türlü atılamadı.

Geçtiğimiz yıl yıkılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası nedeniyle ekiplerin bir bölümü Yeşiltepe-Kepez karayolunda aylık kiralanan bir binaya bir kısmı da Gülüç Polis Karakol Amirliği'ne taşındı.

Yıkımları gerçekleştirilen eski Hükümet Konağının ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu alan uzun süredir otopark olarak kullanılıyor.

Kdz.Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşmeye geçilmesi ile asayiş ve trafik kazalarında da ciddi artış yaşanmaya başlandı.

Zonguldak'ın en büyük ilçesi konumundaki Kdz.Ereğli'de, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polis sayısının yetersiz oluşu, mevcutların iş potansiyelini de oldukça yukarılara taşıyor. Polis ekipleri yorucu mesailerini canla başla sürdürüyor.

Gelen ihbarlara ise ekip sayısındaki azlık nedeniyle müdahale edilemiyor. 

Ereğli'nin yaşadığı personel açığı sorunun giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesi isteniyor.