Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'nce verilen ve yaklaşık 2 ay süren "Adli vakalarda maddi delillere yaklaşım" eğitimine 230 personel katıldı.

İki ay teorik ve uygulamalı şekilde gerçekleştirilen eğitimin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tatbikat düzenlendi.

Senaryo gereği, kapalı alanda meydana gelen silahla yaralama olayında sağlık görevlileri yaralıya müdahale etti. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yaşar Öztoprak gözetiminde yapılan tatbikatta, sağlık görevlilerinin kanıtların korunması aşamasında yaptıkları hatalar ve doğru müdahale yöntemleri gösterildi.

Tatbikatın ardından Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, yaptığı açıklamada, tatbikatın faydalı olacağına inandığını söyledi.

Güvenlik güçleri için artık en önemli olayın, suç mahallindeki delilin suçluyu bulma açısından önemli olduğunu belirten Ergi, "Burada da en büyük sıkıntımız yıllardan beri delillerin karartılmasıydı. Bu eğitim ve tatbikat sonucunda ben inanıyorum ki daha koordinasyonlu şekilde çalışılacak. Güvenlik güçlerimizin suçluya ulaşması biraz daha kolaylaşacak" dedi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan sağlık personeline sertifikaları verildi.