Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yılı sebebiyle Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Tören, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunan polisler, ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Ereğlili şair Ramazan Başçiçek, polisler için yazdığı şiirini seslendirdi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Emniyet Müdürü Koçak, polislerin vatandaşın can ve mal güvenliği sağladığını, gerektiği zaman şehit olduğunu vurguladı. Koçak, “Polis teşkilatı devlet ve rejim düşmanı ayrılıkçı terör güçlerinden halkımızı ekonomik anlamda tehdit eden uyuşturucu organize çetelerine, yolsuzluklara ve her türlü kanunsuzluğa karşı gerekirse şehit olmayı göze alarak mücadele etmiş, giydiği üniformanın üzerinde taşıdığı şanlı bayrağın onurunu ve gururunu şehit olma pahasına korumayı bilmiştir. Teşkilatımızın üstün mücadele anlayışı, eğitim seviyesi, insan kaynakları, suçla mücadelede ulaştığı teknoloji diğer ülke polislerine örnek hale gelmiştir. İnsan haklarının her zaman savunucusu ve teminatı olduğumuzu her zaman hatırlayalım.” dedi.
            Tören, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak’ın konuşmasının ardından sonra erdi. Atatürk anıtı önünde çekilen anı fotoğrafının sonrasında polisler görev bölgelerine döndü.