Zonguldak'ta uyuşturucu şebekesi polisin şafak baskını ile çökertildi. Şafak baskını ile gözaltına alınan 60 kişiden 14'ü Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında taksici kurye, mısırcı, çaycı ve bir öğrencinin olduğu öğrenilirken, şahısların 9 aydır teknik takip altında oldukları belirtildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, uyuşturucu şebekesini 9 ay önce teknik takibe aldı. Ekipler, caddelerde, sahil gezi bandı, minibüs durakları ve birçok umuma açık alanda esnaf ve vatandaş kılığına girerek şebekeyi izledi.
2010 yılında gerçekleştirilen 'Acılık Operasyonu'ndan sonra ikinci büyük operasyon olarak nitelendirilen baskın, 18 Ocak 2011 günü sabah 06.00 sıralarında düzenlendi. Uyuşturucu ticareti yapan ve daha önce birçok kez uyuşturucudan işlem gören 14 kişi sabah erken saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne çıkartıldı.
Aralarında taksici kuryeler, kırtasiyeci, mısırcı, çaycı ve bir öğrencinin de bulunduğu şahısların, birbirleriyle ortaklaşa olarak uyuşturucu ticareti gerçekleştirdikleri öğrenildi. Suçüstü yapılan operasyonda çok miktarda küçük paketler halinde esrar maddesi ele geçirildi.
Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ilk etapta 60 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınanlardan 46'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, uyuşturucu maddeleri satan, temin eden ve bulunduran 14 kişinin gözaltında kaldığı belirtildi. Şahıslar, savcıya ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edilecek. Şebekenin elebaşlarının 34 yaşlarındaki İ.Ç., R.Y. ve 42 yaşındaki O.K. olduğu iddia edildi.
Savcıya çıkartılan, İ.Ç., R.Y., O.K., B.Ö., F.E., Ö.F.E., O.Y., T.M., İ.K., U.Ç., S.K., S.Ö., C.A. ve O.K.'nin sorgulamaları sürüyor.
2010 yılında gerçekleştirilen Acılık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan şahıslardan 11'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.