Alaplı Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay Şubesi işbirliği Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167.yıl dönümü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Şahan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden siyasi parti ilçe başkanları,  savcı ve hakimler, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi yetkilileri, ERDEMİR işçileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, polisler, Yüksekokul öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Kan bağışı kampanyası ile ilgili bilgiler veren Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Yüksekokul ve Alaplı halkının kaynaşmasını sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları arası işbirliğini güçlendirmek ve kan bağışını önemini vurgulamak amacıyla kan bağışı şenliği düzenlediklerini söyledi.
Kampanyaya ilçe halkının büyük destek verdiğini belirten Baş, Türk Polis Teşkilatının 197. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz bir dizi etkinliklerimiz var. 
Alaplı'da yıllardan beri gelen bir alışkanlık, bu etkinliklerimiz adeta bir bayram havasında gerçekleşiyor.  Halkımızın yoğun katılımı oluyor. Bu etkinliklerde polis-halk kaynaşmasının güzel örneklerini sergiliyoruz. Yine bu etkinlikleri fırsat bilerek Yüksekokul ve Alaplı halkının kaynaşmasını sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları arası işbirliğini güçlendirmek ve kan bağışını önemini vurgulamak amacıyla kan bağışı şenliği düzenledik. 
Emniyet Müdürlüğümüzün bahçesinde güzel bir bahar gününde güzel bir katılım oldu. Türk Polis Teşkilatımızın bayramını da kutluyorum.
Alaplı halkına da bizlere gösterdikleri teveccühlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Umuyorum ki kan bağışında daha önce kırdığımız kan bağışı rekorunun üzerine çıkacağız. Amacımız burada kan bağışının önemini anlatmak ve yaygınlaşmasını sağlamaktır.
Ayrıca kan bağışına gelen vatandaşlarımıza birer numara vereceğiz ve kan bağışı sonunda çekiliş yaparak bir kan bağışçısına sembolik olarak bir adet çeyrek altın vereceğiz. Burada 'Kan vermeye giden her insanın altın gibi kalbi vardır' mesajını vermeye çalıştık. Bu vesile başta Emniyet Güçlerini Destekleme Derneği Başkanımız Hikmet Ulukaya'ya, Kızılay Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Alaplı Şube Başkanlarına, kampanyaya destek veren iş adamlarımıza, esnaflarımıza ve tüm katılımcılarımıza, ayrıca sabahın erken saatlerinden itibaren durmadan dinlenmeden görev yapan Zonguldak Kan Merkezi çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum dedi.