Kdz.Ereğli'de kaza yapıp olay yerinden kaçan alkollü sürücü 33 yaşındaki S.D., bir süre sonra dönerek kazayı ağabeyinin yaptığını, kendisini telefonla arayıp hastaneye gittiğini söylediğini ileri sürdü. Polisin cep telefonunda son aramalara bakmak istemesi üzerine kazayı kendisinin yaptığını itiraf eden sürücü, 1.41 promil alkollü çıktı.

Kaza, önceki akşam saat 22.00 sıralarında Zonguldak- İstanbul Karayolu'nun Ereğli girişinde Kepez Mahallesi Mevkii'nde meydana geldi. Ereğli yönüne giden S.D. yönetimindeki 67 TN 423 plakalı otomobil, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak, kaldırıma çıkıp yol kenarındaki reklam tabelalarına çarptı. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü S.D., aracını olay yerinde bırakarak kaçtı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen trafik ve sağlık ekipleri, aracın içinde ve etrafında yaralı olup olmadığını araştırdı. Kimsenin olmaması üzerine polis, bir süre bekledikten sonra kurtarıcı ile otomobili kaldırmak istedi.

GELDİ 'AĞABEYİM KAZA YAPMIŞ' DEDİ
Bu sırada olay yerine gelerek aracın sahibi olduğunu söyleyen S.D., kazayı ağabeyinin yaptığını, kendisini telefonla arayıp hastaneye gittiğini söylediğini öne sürdü. Bunun üzerine polis S.D.'nin cep telefonunda son aramalara bakmak istedi. Polis, telefonunun yanında olmadığını söyleyen S.D., "Karşıda güvenlik kamerası var. Kazayı senin yaptığını gören de var" dedi. Bunun üzerine S.D., kazayı kendisinin yaptığını itiraf etti. Alkollü olduğu için kaçtığını söyleyen S.D. yapılan kontrolünde 1.41 promil alkollü olduğu saptandı.