Türk Polis Teşkilatının 166 kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kasımlı İlköğretim Okulu kutlama programı düzenlendi.  Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Komiser Yardımcısı Oktay İmat ve görevli polis memurları ile birlikte 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Kasımlı İlköğretim Okulunu ziyaret etti.
Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ve polis skeçleri büyük beğeni kazanırken, polislerden tarafından uzun süre alkışlandı. Kasımlı İlköğretim Okulu 7-A sınıfı öğrencisi Cansu Bilir tarafından okunan “Şehit Babam isimli” şiir Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ve polisleri duygulandırdı. Öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ilgi ile izlenirken program sonunda konuşan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, okul idareci öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Polis Haftasının Kasımlı ilköğretim Okulu ile adeta özdeşleştiğini kaydeden Baş,” Alaplı Kasımlı ilköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz ve öğretmenleri ve öğrencilerine bizlere hazırladıkları program dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. Her yıl düzenlediğimiz polis haftası kutlamalarını bu okulda çok farklı kutluyoruz. Öyle ki 10 Nisan gelse de Kasımlı ilköğretim Okuluna gitsek,  kaynaşsak duygulansak, hüzünlensek ve gülsek demeye başlar olduk. Adeta polis bayramı okulla özdeşleşmiş durumda, tüm okul idaresine, öğretmenlerine ve bizleri duygulandıran öğrencilerimize biz kez daha teşekkür ediyorum. Kasımlı ilköğretim Okulu başarıları ile ilçe dışına ve il dışında adını duyurmaya başladı.  En son Toplam Kalite Yönetimi dalında il ikincisi olduk. Olduk diyorum çünkü benim okulum burası, okulumuzun başarıları ile gurur duyuyoruz” dedi.
Okul Müdürü Erdal Yılmaz’da Tüm Polislerin Polis Haftasını kutladı.Konuşmaların ardından polisler öğrencilere balon ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Programda ayrıca ilçe Emniyet Müdür İsmail Baş, Okul Müdürü Erdal Yılmaz ve öğretmenlere plaket takdiminde bulundu.