Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri sürücüleri trafik kurallarına uymaları yönünde broşür dağıttı.

 

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında sürücülere broşür dağıttı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları, sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezinde seyir halindeki araçları durdurarak trafikte uyulması gereken kuralları içeren broşürler dağıttı.

 

KEMER TAKMAK ZORUNLULUK

Dağıtılan broşürlerde ise şu ifadeler yer alıyor: “Emniyet kemeri kullanmak ölüm olasılığını ciddi oranda azaltır, kendin için, ailen için geleceğin için mutlaka kemerini tak. Dünyada her yıl trafik kazalarında 1.3 milyon insanın hayatını kaybettiğini, 50 milyon insanın da yaralandığını, emniyet kemeri kullanımının hayatını kaybetme ve ağır yaralanma olasılığını %40-50 oranında azalttığını, şehirlerarası otobüslerde bütün koltuklarda emniyet kemeri takmanın kanuni zorunluluk olduğunu, otomobillerde arka koltukta da emniyet kemeri takmanın yasal zorunluluk olduğunu biliyor muydunuz?

 

HIZ UYARISI

Hızınız 90 kilometre saat iken fren pedalına basıncaya kadar geçen 1 saniye içerisinde aracınızın 25 metre yol aldığı, seyir halinde iken sürücünün görüş açısının 40 km/saat hızla giderken 100 derece olduğunu, 130 km/hızla giderken ise 30 derece olduğunu, 80 km/saat hızla giden bir araçtaki yolcuların olası bir kazada hayatını kaybetme ihtimalleri 30 km/saat hızla giden araçtakilere oranla 20 kat daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)