Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) tarafından Çarşı Polis Merkezi bölgesi huzur toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) huzur toplantısı yapıldı. Toplantıya, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Çarşı Polis Merkezi Amiri Rıza Kara, vatandaşlar ve polisler katıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği vekili Komiser Yardımcısı Bahaettin Özkay toplantı da yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Komiser Yardımcısı Bahaettin Özkay verdiği bilgilerde, “Bölgelerimizdeki polis arkadaşlarımız esnaflarımızı sürekli ziyaret ediyor. Hastanelere gidemeyen vatandaşlarımızı tespit ederek İl Sağlık Müdürlüğüyle beraber ortaklaşa hastanelere götürdük. Pazaryerlerindeki olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızı uyardık. Hırsızlık ve dolandırıcılıklara karşı vatandaşlarımızı uyardık. Toplumun ve polisin işbirliği içinde çalışması, ortaklık yapması suçun önlenmesi ve aydınlatılmasında oldukça önemlidir” dedi. Komiser Yardımcısı Bahaettin Özkay, yapmış oldukları projeler hakkında bilgiler verdi. Bu projelerin, dilencilere karşı mücadele, bally ile mücadele, komşu kollama sistemi, kim o projesini yaptıklarını ve bunun Türkiye’nin her yerinde yapıldığını söyledi. Özkay, “Uçucu madde olan ballynin ülkemizde kullanma oranında diğer yıllara göre artış görülürken, bu maddeyi kullanan şahısların ergenlik yaşına giren gençler olması dikkat çekiyor. Gün geçtikçe uyuşturucu batağı haline gelen ülkemizde, madde bağımlılığının ilk aşaması sayılan uçucu madde bally, tiner ve bunun gibi maddelerin kullanımı tehlikeli boyutlara ulaştı.
Bu maddeleri 11-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yoğunlukla kullanırken, erişkinlerde bu rakamın düştüğü belirtiliyor” dedi.Komiser Yardımcısı Bahaettin Özkay vatandaşlara verdiği bilgilerde, “Polise yapacağınız yardım size huzur ve güven olarak geri dönecektir. Bizlerin amacı vatandaşımızdan polisle birlik ve beraberlik içinde olmasıdır.
Vatandaşımızın her konuda duyarlı olup bizleri bilgilendirmelerini istiyoruz” dedi. Gelen konuklar, özellikle hırsızlık ve trafik sorunlarına değindi.