Ereğli’de, hırsızlık zanlısı olarak aranan şahıs, polisten kaçarken evinin 2. katından atlayarak kaçtı. Yapılan araştırmalar sonrası Ormanlı’da olduğu tespit edilen zanlının atladığı anda bir ayağının kırıldığı ve diğer ayağının da çatladığı tespit edildi. Son işi olan oto teyp hırsızlığı anı ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

 

Ereğli’de bazı işyerlerine girdiği ve otomobil teyplerini çaldığı iddiası ile aranan Metin U. (38), son olarak teyp çalmak için oto galerisine geldi. Hırsızlık zanlısının bu girişimi güvenlik kameralarına yansıdı. Polisin olaylar üzerine aramaya başladığı Metin U.'nun kısa süre sonra evinde olduğu tespit edildi. Evine gelen polisleri gören Metin U, Erdemir Caddesi eski Tekel Sokak üzerinde bulunan ve 2. kattaki evinin camında atlayarak kaçtı. Olayın araştırmasını titizlikle sürdüren Ereğli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kısa süre sonra zanlının Ormanlı beldesine bağlı Toyfanlı köyünde yaşayan teyzesinin yanında olduğu belirlendi. Söz konusu eve giden polisler Metin U.’yu kıskıvrak yakaladı ve gözaltına aldı. Gözaltına aldıkları Metin U.nun yaralı olduğunu fark eden polisler, zanlıyı Ereğli Devlet Hastanesine götürdü.

Hastanede yapılan tedavisinde şahsın ayak bileklerinden birinde kırık, diğerinde ise çatlak olduğu tespit edildi. Hastanede yapılan muayenesi sonucu sorgusu için İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan zanlı, koltuk değnekleri ve polislerin de yardımı ile bindirildiği polis aracıyla sağlık raporu için tekrar hastaneye götürüldü. Hastane dönüşünde adliyeye çıkarılan Metin U, savcılıkta ifade verdi. İfadesi sırasında ayaklarının ağrıdığını söylemesi üzerine Savcı tarafından kontrol için yeniden Ereğli Devlet Hastanesine götürüldü. Metin U, hastane girişinde kendisini görüntüleyen gazetecilere küfür etti.

Hastane çıkışında yeniden Adliyeye gelen Metin U.nun Almanya’da yaşayan annesi de olayı duyar duymaz Ereğli’ye geldi. Oğlunun başından ayrılmayan Emine U, basın mensuplarına sözlü sataşmada bulundu.

Metin U.nun annesi Emine U. başka bir olay için Ereğli Adliyesi'ne gelen Metin U.'nun arkadaşı olduğu iddia ettiği Salim E. isimli şahsı kendi evinde kaldığı ve hırsızlık yaptığını iddia ederek şikayetçi olmak istedi. Kendisine iftira atıldığını söyleyen Salim E, arabadan inmeye çalışan Metin U’ya “Ben senin evinde ne zaman kaldım. Söylesene. Neden iftira atıyorsunuz” diyerek karşılık verdi. Emine U, yaşanan tartışma sonrasında şikayetini geri alınca Salim E. adliyeden ayrıldı.

Polis otomobilinden indirilerek mahkemeye çıkarılan Metin U. tutuklanarak Ereğli Kapalı Cezaevine gönderildi.

Şahsın evinde yapılan aramada, çalıntı oldukları belirlenen 7 adet araç teybi ile bir adet gümüş yüzüğe el konuldu. Şahsın önceki dönemlerde de çeşitli yerlerden hırsızlık ve uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınarak hakkında işlem yapıldığı, kısa süre önce de anne ve babası ile birlikte yaşadığı Almanya’dan uyuşturucu madde kullandığı gerekçesi ile sınır dışı edildiği de öğrenildi.

Metin U.'nun son işinde de alkollü olduğu ve açmak istediği hiç bir arabayı giremediği görülüyor. Arabalara giderek kapılarını açmaya çalışan Metin U, 5 kez kapılarını açmaya çalıştığı otomobillerde başarısız olunca olay yerinden yürüyerek uzaklaşıyor.