Polis, esnafın ve halkın duyarlılığını ilçe merkezinde kalabalığın yoğun olduğu saatlerde araç hırsızlığı yaparak ölçtü.

Alaplı ilçe merkezinde kalabalığın yoğun olduğu saatte bir araçtan hırsızlık yapan sivil polise, olayı gören vatandaşların izlemekten başka bir şey yapmaması dikkat çekti. Araçlardaki dizüstü bilgisayarları alarak kaçmaya başlayan polis, vatandaşın şaşkın bakışları arasında gözlerden kayboldu.  
Diğer bir hırsızlık olayında ise polis, dolmuş duraklarının önünde araç hırsızlığı girişiminde bulundu. Elindeki tornavida ile aracın kapısını açmaya çalışan sivil polise şoförler müdahale ederek emniyet güçlerine teslim etti. 
Alaplı'da esnaflık yapan Turan Arslan, emniyetin çalışmalarını olumlu bulduklarını belirterek, vatandaşların emniyet müdürlüğüne daha çok yardımcı olması gerektiğini bu sayede daha güzel çalışmalar yapılabileceğine inandıklarını söyledi.    Alaplı Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, polisin bu tür uygulamalarının vatandaşların güveninin kazanmasının yanı sıra duyarlılığının da artmasına katkı sağladığını bildirdi.
İlçede polis ve vatandaş işbirliğinin üst seviyelerde olduğunu belirten Ulukaya, şöyle konuştu: "Emniyet müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği tatbikatı olumlu buluyorum. Bu tür faaliyetler vatandaşların güveninin kazanmasının yanı sıra duyarlılığının da artmasına katkı sağlamaktadır. Yapılan bu tatbikatta vatandaşlarımızın duyarlılığını yerinde görmüş olduk.  Vatandaşlarımız hırsızlık olayını görür görmez hep birlikte olaya müdahale etti. Bizde dernek olarak polisle birlikte çalışma yapıyoruz. Ben bu konuda emniyet müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş da konuşmasında, Toplum Destekli Polis faaliyetleri kapsamında 'Gözümüz olun huzurunuz olalım' projesini başlattıklarını belirterek şunları söyledi: "bu anlamda vatandaşlarımızın çevreye olan duyarlılığını artırmak, suçlara ve suçlulara yönelik halkımızı güçlendirmek amacıyla zaman zaman halkın yoğun olduğu yerlerde bu tür faaliyetler yapıyoruz.
Bunun içerisinde vatandaşımızın duyarlılığını, tepkisini ve desteğinin ne boyutta olduğunu görmeye çalışıyoruz.
Amacımız burada vatandaşımızın 155'e olan itibarını ve güvenini daha ileri seviyelere taşımak, desteklerini almaktır. Bu anlamda ilçemizin iki ayrı noktasında tatbikat yaptık. Vatandaşlarımızın olaya karşı duyarlılığı bizleri memnun etti."