Polonya'da yaşayan iki arkadaş, hasta olan iki yaşındaki Viktoria'ya yardım için bisikletle Polonya'dan Zonguldak'a geldiler.  
Polonya'da yaşayan ve sürekli insanlara yardım yapan Michael Kawula ve Martin Szwork, gazetede gördükleri ve hiç tanımadıkları 2 yaşındaki Kowalczyk Maria Viktoria için yardım yapmaya karar verdiler. Viktoria'ya yardım toplamak için yol güzergahı belirlemeye çalışan iki arkadaş, internet üzerinden ülkelere ve şehirlere baktıkları sırada Zonguldak'ı beğenerek yol haritasını kararlaştırdı.
Bisikletle  yola çıkan iki arkadaş yaklaşık 2 bin 665 kilometre yol kat ederek Zonguldak'a ulaştı. Viktoria'nın hastalığının tedavisi için 9 bin euro gerektiğini belirten Michael Kawula, yardım toplamak için yola çıktıklarını şöyle anlattı:
"2 yaşında olan ve ciddi rahatsızlığı olan Viktoria'ya yardım için böyle bir etkinlik düzenledik. İnternetten Zonguldak'a baktık ve çok hoşumuza gitti. Son durak olarak Zonguldak'ı seçtik."
Polonya'dan bisikletlerle buraya kadar 2 bin 665 kilometre yol kat ettiklerini anlatan Michael Kawula, şunları söyledi: "Gelirken zorlansak da bunun Viktoria için yapmamız gerekiyordu. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke, insanları çok sıcak.
Bize her gittiğimiz yerde yakın ilgi gösterdiler, evlerine davet ettiler. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Ben ve babam 5 yıl önce kanser olan başka bir hasta için yine bisikletle yola çıkarak yardım toplamıştık. Kendisine yaptığımız etkinlikle protez bacak almasına neden olduk. Bunun için çok mutluyduk. Ancak birkaç hafta önce yardım ettiğimiz kadın kanserin tüm vücudunu sarmasıyla hayatını kaybetti. Buna çok üzüldük. Şimdi Viktoria'yı kurtarmaya çalışıyoruz. Tüm insanlardan yardım bekliyoruz. Bizlere www.helpforvictoria.org adresinden ulaşabilirler."