Kdz.Ereğli'de şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin yolcu indirebileceği yeni alan düzenlenen törenle hizmete girdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kışla Mahallesi'ndeki sanayi sitesi girişinde oluşturulan yeni alanın açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ilçede 3 noktada bulunan yolcu indirme yeri sayısını 4'e çıkardıklarını söyledi.

İNDİRME DURAĞI SAYISI 4'E ÇIKTI
Vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışma yapıldığını anlatan Posbıyık, "Potbaşı mevkisinde, Devrek Yol Ayrımı ve Yeşiltepe güzergahında yolcu indirme noktalarının ardından burada tam teşekküllü, bekleme salonu, tuvaleti bulunan kapalı alanı yaptık. Vatandaşlarımız yağmurda, çamurda, güneşte bekleme salonlarında herhangi bir sıkıntı yaşamayacak" dedi.
Posbıyık, güzergahta 3 adet ticari taksinin de görevlendirildiğini sözlerine ekledi. Kapalı alanı gezen Posbıyık emeği geçenlere de teşekkür etti.

POSBIYIK DA ŞAŞIRDI
Öte yandan programın son bölümünde alana yolcu otobüsü geleceğinin bilgisi verilen Posbıyık, "Biz de gelen otobüsü alkışlarla karşılayalım" dedi. Posbıyık, başkan yardımcıları ve bazı CHP'li meclis üyeleri ile birlikte gelen otobüsü alkışlarla karşıladı. Kapısı açılan otobüse çıkarak şoför ve yolculara seslenen Posbıyık, "Burası indirme yeri olarak hizmete açıyoruz. Güzel bir salonumuz, tuvaletlerimiz, oturma yerleri var. İlk gelen otobüs ve yolcularımız sizlersiniz. Hoşgeldiniz, hayırlı olsun" sözleri ile konuştu. Ancak otobüsün belediye tarafından sembolik olarak getirildiği ve içerisindeki şoför ve 4-5 kişinin belediye çalışanı olduğu ortaya çıktı.