Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık 2019 Belediye Meclisinin toplantısında, 50 dakika konuştu.  Posbıyık, Valilikte düzenlenen toplantıda eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda BEÜ kampüsü kurulmasıyla ilgili olumlu gelişmeler olduğunu açıkladı. Posbıyık, tersaneler konusunda da 2 tersanenin tapusuna kavuştuğunu ve 120 gemilik bir anlaşma için Nijerya ile görüşüldüğünü de söylediği  açıklamalarında, eski belediye binası ve kent meydanıyla da ilgili bilgiler verdi.

KAMPÜS KONUSU

İTÜ heyetinin proje sunumu  yaptığını ve bu alanda herhangi bir sıkıntının kalmadığını belirterek “Herşey bitti” diyen Posbıyık, İTÜ heyetinin muhteşen bir proje geliştirdiğini müjdeledi. 4-6 ay içinde projenin tamamlanmasıyla birlikte sponsorlar aracılığı ile kampüsün inşasına başlanacağını belirten Posbıyık, tersaneler ile ilgili olarak da şunları söyledi:

TERSANELER

“İki tersanemiz  tapularını aldı. Diğerleri de kendilerinden kaynaklanan eksikleri  tamamladıklarında tapularını alacak. Bu ne demek, tersaneler tapularını alamadıkları için yerlerini teminat gösteremiyorlar, kredi çekemiyorlar ve anlaşmalar yapamıyorlardı.  Devlet hükümet hepsinin önlerini açtı. Şimdi bir tanesi  Nijerya ile 120 gemi anlaşması yapmak üzere. Eğer bu anlaşma sağlanırsa, işçi çalışmaya başlayacak.”

ESKİ BELEDİYE BİNASI-KENT MEYDANI

Posbıyık, Eski belediye binasını yapmak için başlattıkları çalışmalarda tam sona gelindiğinde şimdi yeni bir heyetin gelmesine karar verildiğini ve bu işlem tamamlandığında hemen inşaata başlanacağını, Kent Meydanıyla ilgili hazırlanan projenin de yakın bir zamanda belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarına sunulacağını belirtti.

REVİYE İMAR

İmarı olmayan bölgelere Dergaz’ın doğalgaz vermediğine dikkat çekerek, imar revizyonunun yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Posbıyık revizyondan avantasını alacak diye konuşuyorlar. O müteahhitler benim  düşmanım değil. Ticaret yapan insanlar. Kurtulabilirler ise kurtulurlar. Kurtulamayacaklar ise bu yaştan sonra ağır cezaya gidecek kadar aptal değilim. Yapılacak en ufak bir hata belediye ekibiyle birlikte ağır cezaya götürür. Nasıl bunları söylüyorlar ben anlamıyorum.” Dedi.

SU KONUSU

Kızılcapınar barajından arıtma tesisinin yapılacağı alana kadar 6 kilometrelik isale hattının yapılması için verilen mücadelenin tarihsel sürecini anlatan Posbıyık, Ereğli’yi susuz günlerin beklediğini kaydetti. Sadece kuraklık zamanında değil, Erdemir’in barajda elektrik üretmeye başladığında ilçenin süresi belli olmayan susuzluk ile karşı karşıya kalacağının altını çizen Belediye Başkanı “Ereğli olarak birlik ve beraberlik içinde olmazsak, hep beraber mücadele etmezsek, bu OYAK’ın acımasız durumuna göz yumarsak, yarın benim yüzüm kızarmayacak. Belki elit tabakalar kesilirse kesilsin diyebilir onlar suyunu Antep’ten de getiririm diyenler olabilir. Peki bu gariban halk ne olacak?” sözleriyle konuştu.

TRAFİK-AKM BİNASI-SU ÜRÜNLERİ

Küçük dokunuşlar ile trafikte düzenlemeler yaptıklarını ve son olarak Devrek Yol Kavşağında akışı sağlamak için çalışmaların başladığını söyleyen Belediye Başkanı, AKM’de sahne düzenlemeleri ve iç tadilat projelerinin yapıldığını ve çatı onarımının sürdüğünü de, Su ürünleri çay bahçesinin de bu kış ayında modern bir yapıya kavuşturulacağını anlattı.

SPOR BAKANINA HAVUZ TEKLİFİ-KAMYON GARAJI-OTOBÜS BİLETLERİ

Kışla’daki kamyon garajının bulunduğu alanda havuz  yapımı için önümüzdeki günlerde ilçeye gelecek olan Spor Bakanına arsayı tahsis edeceklerini de açıklayan Posbıyık, Erdemir’e yüklenerek kamyon giriş ve çıkışlarının Gülüç kapıdan yapılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı, otobüs biletleri için de terminale gitmeye gerek kalmadığını müjdeledi.

CÜRUF TESİSLERİ

Kdz. Ereğli’de Karabük’ten getirilen cürufu işleyerek para kazanan firmaların tesislerinin mühürlendiğini belirtirken, Gülüç Belediye Başkanı M. Gökhan Demirtaş’ın bu tesis için “Böyle bir tesisin açılmasında belediyemiz açısından bir sakınca bulunmamaktadır” yazısını meclis üyelerine dağıtan Posbıyık, İsmet Yılmaz’ın da eski tesislerinde cüruf üzerine kuracağı tesis için uyarırken “asla peşini bırakmam” diyerek konuştu.

BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLEN MADDELER

AK Partili üyelerden Mustafa Kumaş ve Fuat Ulaş’ın mazeretleri dolayısıyla katılmadığı toplantıda sekiz gündem maddesi ele alındı.

Toplantıda, ilave imar planı yapılmasına ilişkin gündem maddesi, Enerjisa’nın Kepez, Balı ve Kışla mahallelerinde trafo alanı için talep ettiği düzenlemeye ilişkin gündem maddesi imar komisyonuna havale edildi.

BAKKA’nın 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı çalışmaları kapsamında belediye tarafından hazırlanacak proje için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

2020 yılı gelir tarifesi ve hizmet tarifesi, iki ayrı başlık altında oylanarak, komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.

AK Partili üyeler, Hizmet Tarifesi başlığının, taksi ve özel halk otobüsü işletmecilerinin ilk yıl için ödediği harca indirim getiren, sonraki yıllar için ise hasılatın yüzde üçünün ödenmesini öngören 22. Maddesine, taşımacılık yapan esnafın bu maddeyle ağır bir yük altına gireceği gerekçesiyle ret oyu kullandı.

Belediye birimleri arasında 5 milyon lira civarında ödenek aktarımı öngören gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi’ne iki kazıcı yükleyici, bir ekskavatör alımına ilişkin gündem maddesi kabul edildi.

Servis aracı yönetmeliğinde değişiklik yapılması ve Zabıta Müdürlüğü Görev ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin iki gündem maddesi, müdürlüklerinden geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi.

BELEDİYENİN KAMPÜS KONULU YAZILI AÇIKLAMASI

Vali, Kaymakam, Belediye, Rektör bir araya geldi. Projeleri, belediye ve İTÜ'den ekipler hazırladı. Belediye üzerine düşen desteği verdi. Eski hastanenin olduğu alanda, içinde yeni fakültelerin yer alacağı bir kampus inşa edilecek. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk kazmanın 6 ay sonra vurulacağı bilgisini verdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı Meclis toplantısı 2’nci oturumu öncesinde yaptığı gündem dışı konuşma sırasında Ereğli'de, üniversiteye bağlı olarak kurulacak yeni fakülteler konusunda müjde verdi. Halil Posbıyık, uzun zamandır, üniversitenin yeni bölümleri için çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Eski hastanenin olduğu alanda ön çalışmalar tamamlandı. Arka tarafta da mekan gelişmeye müsait. Ön tarafta 2 veya 3 fakülte yapmak üzere, idari bina, yemekhane gibi  bir üniversitede bulunması gereken bütün konularda çalışma içindeyiz" dedi.

Başkan Posbıyık konuşmasında şu bilgileri verdi:

"Bu çalışmalarımızın önderi Sayın Valimizdir. Sayın Kaymakamımız, diğer siyasi partilerdir. İktidar partisinin İlçe Başkanı dahil olmak üzere hep beraber ortaklaşa bir çalışma sürdürüyoruz. Dün Valilik davet ettiği ve sonuçlar ortaya çıktığı için kısmen size bilgi vereceğim.

SON AŞAMAYA GELEN PROJENİN SUNUMU YAPILDI

Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş, Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu ve Sayın Rektörümüz Mustafa Çufalı ile bir araya geldik. Avam projeleri,  belediyemizdeki mimar ekip hazırladı. Bunların hayata geçmesi için yine biz aracı olduk. Bizim trafik ve Kent Meydanı için anlaşma yaptığımız İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ( İTÜ)  profesörler ile anlaşma yapıldı. Dün basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi. İTÜ'den gelen Profesör, projeksiyonla yaptığı proje çalışmalarını gösterdi. Mükemmel bir proje, yer mükemmel.  Askeri açıdan bir takım konular vardı, onların hepsini Haluk Okur (Belediye Başkan Yardımcısı) başta olmak üzere bütün mimar arkadaşlarımız büyük bir özveri göstererek gece gündüz çalışarak iyi bir noktaya getirdi. Oradan NATO boru hattı geçiyordu. Onun tadilatlarını yaptık. Dünkü toplantıda Üniversite Kampusunun yapılmasında gayretlerini gösteren Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Sayın Rektörümüz ve Belediye ayağı olarak biz bir araya geldik.

GELİŞMEYE AÇIK, MUHTEŞEM BİR PROJE

4 ila 6 ay arasında proje bitirilecek. 6 ay sonra, sponsorlar da bulunmaya başlandı, Allah nasip ederse orada inşaatlara başlanmış olacak. Bu, Ereğli’nin geleceği açısından son derece önemli bir olay. Öğrenci sayımızın artması, fakültelerin artması Ereğli için son derece önemli. Büyük bir adım atıldığını burada size müjde vermek isterim. Üniversite meselesi yola girmiştir, anlaşmalar yapılmıştır. Valimizin, rektörümüzün talep ettiği değişiklikler tamamlandıktan sonra 20 gün sonra bir sunum daha yapılacak. Muhteşem, inanılmaz ve gelişmeye açık bir şey oluyor. 

ÖNDERİ DEĞİL, PARÇASIYIM

Devlet de Hükümet de bize yardım ediyor. Hepsinden Allah razı olsun. Burada ben sadece haber veriyorum, bu işin önderi falan değilim. Hiçbir şeyin önderliğini kabul etmiyorum.  Sadece bir parçasıyım. Ereğli’nin gelişmesi ve büyümesi için Belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz."