Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini sürdüren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kırmacı Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldi, projelerini açıkladı.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Kırmacı Mahallesinde sevgi gösterileriyle karşılandığı bildirildi. Konuya ilişkin gönderilen ve çok sayıda imla hatasının bulunduğu yazılı açıklama aynen şu şekilde:

“Ekibiyle birlikte Ereğli’ye yaptığı hizmetleri ve projelerini taçlandırmak, daha yaşanabilir bir Ereğli’yi tecrübeleriyle ve birikimleriyle hayata geçirmek isteyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yağmurlu havaya rağmen şemsiye altında, soğuk havaya da aldırış etmeden kendisini dinlemek için bekleyen Kırmacı (Kemer) halkının gösterdiği ilgi ve sevgi karşısında oldukça mutlu oldu.

 

‘KIRMACI HEP YANIMDA OLDU’

Kemer halkına teşekkür eden Posbıyık; “Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen beni dinlemek için geldiniz, yağmura rağmen. Özellikle bayanlara teşekkür ediyorum bu yolda yirmi seneden beri sürekli olarak beraberiz dört dönemdir. Allah razı olsun parti farkı gözetmeksizin hep beni desteklediniz,  bende bu topraklarda doğdum, kenar mahallede yetiştim size samimiyetimle söylüyorum hiçbir beklentim yok, bütün davam beni dört dönemdir destekleyen sizlere hizmet etmek Ereğli’yi daha iyi yerlere getirmek” dedi.

 

‘YANLIŞ YAPANI YANIMDA TUTMAM’

Ereğli’yi belediye hizmetleriyle belli bir noktaya getirdiklerini belirten Posbıyık, yanlış yapanı yanında tutmayacağını söyledi. Posbıyık, karşısındaki adayların belediyeciliği bilmediğini söyleyerek; “Ereğliyi belli bir noktaya getirdik, bütün mahallerimizi suyuyla, yoluyla, alt ve üst yapısıyla belli bir noktaya getirdik. 1994’de geldiğimde omuzluklarla evlere su taşınıyordu şimdi Ereğli’nin 50 yıllık su ihtiyacını çözüyoruz. Bu istikrarın bozulmaması lazım, diğer doktor arkadaşlarda çok iyi, kişiliklerine tek bir kelime edemem ama bu işi bilmezler. Eğer bunlardan biri belediye başkanı olsun evlerde su akarsa bu iki bileğimi kesmeye hazırım. Sizin komşunuz var Halil Bozkuş, yer aldı, imar işi var, vermedim. Vermem. Yanlış yapanı yanımda tutmam. Şimdi gitmiş ampülün yanına,  birde utanmadan gelip sizden oy istiyor AKP’ye.”

 

“EREĞLİ İÇİN ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”

Başkan Posbıyık, Kemer’deki çöplüğün 7,5 trilyonluk bir yatırımla kaldırılacağını ve Ereğli için çok güzel projeleri bulunduğunu anlatarak; “Ereğli için çok güzel projelerimiz var onları açıkladık, bakın mesela sahilde bisiklet yolu var o yolu uzatacağız,  buradan balıya gidecek, eski kandilli yolundan devam edecek. En büyük sorunumuz çöp sorunuydu Kemer’de. Projelerimizin yer aldığı kitapçıkları dağıttık, açın orada göreceksiniz. İller bankasının onay belgesinide orada göreceksiniz, proje bitti buraya yedi buçuk tirilyonluk bir yatırım yapacağız. Çöp alanı tamamen yeşil alana dönüşmüş olacak” dedi.

 

“MİLLETVEKİLİ NE İŞ YAPAR”

Ereğli’de sadece kendisinin toplantılar yaptığı ve insanlarla ilgilendiğini söyleyen Posbıyık, Milletvekilinin sadece seçime 3 ay kala Ereğli’ye geldiğini belirterek; “Perşembe günleri halk toplantıları yapıyorum, içim kan ağlıyor çocuğunun bezi yok, ilaç parası lazım, su parası lazım. Elimden geldiği kadar herkese yardım etmeye çalışıyorum ama iş konusunda elimden bir şey gelmiyor  ben belediye başkanıyım işsizliği çözecek olan iktidar milletvekilleri ama onların bir nane yediği yok. yalovada tuzlada tersaneler  çalışıyor orada devletin gemileri askeriyenin gemileri yepılıyorda burada neden yapılmıyor. Milletvekili ne iş yapar. Ortalarda görünmezler, Ereğli’de sadece ben toplantı yapıyorum, insanlarla ilgileniyorum. Milletvekili seçimlere 3 ay kala geliyor Ereğli’ye, Milletvekili seçmesini bilmiyoruz ve bunun cezasını çekiyoruz” diye konuştu.

 

“KARŞIMDAKİ ADAY CANDAN’MI, UYSAL MI ANLAYAMADIM”

AKP Milletvekili Candan’ın yalan konuştuğunu söyleyen ve yalancıları sevmediğini anlatan Posbıyık; “Beni desteklemeniz yalnız yeterli değil 31 tane meclis üyesi var, meclis üyelerimde oy verin ki güçlü olalım. Şehir yüz bine çıktı, neden çıkarmaya çalıştık yüz bine. Yüz bini geçtikten sonra birçok avantajımız oluyor bunlardan biri mesela suyu devlet su işleri getirmesi lazım çalışmalar başladı ihaleye verildi arıtma tesisleri. Ereğli’nin suyu kızılcapınar dan Süleyman beydeki arıtma tesislerinden geçip buraya gelecek . Suyun patronu biz oluyoruz. Millet vekilleri  palavra atıyorlar işte suyu ben getirttim sen ne suyu getiriyorsun yüz bine çıkardım nufusu ben uğraştım bakanlar kurulundan geçirdim 33 tirilyon 30 sene vadeyle yüzde sıfır faizle ödeyeceğiz . Sana ne oluyor milletvekili böyle yalanlar söyleyip insanları kandırma delikanlı ol biraz delikanlı. Karşımdaki aday Ercan Candan’mı , Hüseyin Uysal’mı anlayamadım. Hüseyin Uysal konuşamıyor, bir insan konuşamaya bilir, kürsüye çıkıp sizin karşınızda hayatta konuşamaz. Geçen akşam Ercan Candan’la, Celal Bozkuş bir araya gelip aralarında konuşmuşlar. Ercan Candan demiş ki;  ‘şansına bizim Hüseyin uysal seçilirse bu belediyeyi yönetemez, yine bu iş bize kalır demiş  celal bozkuşunda hoşuna gitmiş’ celal bozkuşla Halil bozkuş bu işe neden sarılıyorlar kestanecinin orda yüz dairelik  yer aldılar orda benle sorunları var dikmen sinemasının olduğu binayı büyütmeye çalışıyorlar, ben varken yapamıyorlar. Onun için karşımıza bu adamları çıkardılar, bunlar ne anlar belediyecilikten bunlar gitsin doktorluğunu yapsınlar” dedi.

 

‘ATATÜRK ANITINI YIKTIRMAM, GEMİYİ KALDIRTMAM’

AKP’nin Ereğli’deki Atatürk Anıtını kaldırmak için proje hazırladığını söyleyen Posbıyık; “AKP’liler bir kitapçık hazırlamışlar, Atatürk anıtını kaldırıyorlar oraya süs havuzu yapıyorlar, kaldıramazsınız alemdar gemisini kaldıracaklarmış kaldıramazlar. Radara uzay merkezi yapacaklarmış ayranın yok içmeye atla gidiyorsun gezmeye. Millet açlıktan ölüyor, işsizlikten gençler bunalım geçiriyor sen iktidar partisisin sen tutmuşsun bana uzay merkezinden at poligonundan bahsediyorsun. Zaten projelerini de belediye başkanı gelip açıklamıyor, bilmiyor çünkü google’den almışlar yapıştırmışlar” dedi. Posbıyık, Ereğli Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalardan da bahsederek, “Artık insan odaklı hizmetler üretiyoruz. Alt-yapı üst yapı, belli bir noktaya geldi. Şimdi insanımızın öne çıktığı sosyal belediyeciliğe geçtik. Cenaze Hizmetlerinde Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yapıyoruz. Evde bakım ve sağlık hizmetlerinde de çok büyük dualar alıyoruz. Bana efsunlu diyorlar. Ben efsunlu falan değilim, insanlara yardım ediyorum, Allah’ta bana yardım ediyor” dedi. Kemerdeki halkın teveccühü karşısında moral depolayan Posbıyık, yarım kalan projeleri tamamlamak, Ereğli’yi daha güzel noktalara getirmek için Kemer halkından yüzde 75’in üzerinde oy istedi.

 

BALI MAHALLESİ

 

Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ekibiyle birlikte Balı mahallesinde coşkuyla karşılandığı bildirildi. Konuya ilişkin Posbıyık’ın danışmanları tarafından gönderilen yazılı açıklama aynen şu şekilde: “Ereğli’yi bir 5 yıl daha yönetmek için ekibiyle yola çıkan Posbıyık, Belediyeye bağlanan Balı’yla Ereğli’nin daha güzel hale geleceğini söyledi. Balı Mahallesinde genci-yaşlısı, kadını-erkeği çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Posbıyık, Balı mahallesinin belediyeye katılmasıyla sorunlarının büyük çoğunluğunu çözdüklerini ve yeni dönemde tüm sorunlarını çözeceklerini belirterek; “Tekrar yola çıktık belediye meclisi üyesi adaylarımızla birlikte Ereğli belediyesini yönetmeye talibiz . Tabi bizden başka adaylarda var, hepsi çok değerli iyi arkadaşlar ama belediyeciliği bilmezler, bu işi yapamazlar, bizim tecrübemiz var, biz belediyeciyiz aynı zamanda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Balı mahallesi yakın zamanda kente katılması nedeniyle sorunlarının büyük bölümlerini çözdük. Bazıları bir takım laflar ediyormuş, ‘yok 18 inci madde uygulaması yapacaklar, yerlerinizden yüzde 40 gidecek’ falan diye.. lütfen böyle şeylere inanmayın ben sizin zarar etmenize göz yummam.. Balı’da iki katlı evler, dört kata çıktı. Karşımızda çok acemi adaylar var, çok iyi insanlar kişiliklerine diyecek tek bir lafım yok, iki doktor var belediyeciliğin b’sini bile bilmezler. Ekibimizin içerisinde sizin de bir komşunuz var.  Diş hekimi Osman Yavuz. Hep birlikte Balı’nın sorunlarını yeni dönemde birlikte çözeceğiz” dedi.

 

(Haber Merkezi)