Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, üniversite sınavında ilk 10 bine giren ilçedeki 47 öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi.

Çilek Kafe’de düzenlenen etkinlikte öğrencilerle birlikte pasta kesip başarılarına ortak olan Başkan Posbıyık, ailelerini kutladı, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Kazandıkları üniversitelere gitmeden önce öğrencileri kutlayarak sohbet eden Başkan Posbıyık, "Bağımız kopmayacak. Her zaman sizin yanınızda olmayı sürdüreceğim" dedi.

“EREĞLİ’NİN EĞiTİM ÇITASINI YÜKSELTİYORSUNUZ”

Başkan Posbıyık, ilçede üniversite sınavını kazanan tüm öğrencileri tebrik ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün bayram tadında bir gün yaşıyoruz. Benim için böyle. Kentimizden ilk 10 binin arasına giren çok başarılı öğrencilerimiz ve aileleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Başarılarınızla bizleri çok mutlu ettiniz, teşekkür ediyorum. İnanın kendi evladım bir yerlere gelmiş gibi çok mutlu oluyorum. Bu kentten üniversite kazanan, yüksek okul kazanan gençlerimizin sayısı çoğaldıkça mutlu oluyorum. Ereğli insanı sezsizdir, sakindir, saygılıdır, aynı zamanda eğitimlidir. Bunu söylediğimde aynı karşılıkları alıyorum. Eğitim ve kültür arzu ettiğimiz seviyede olmayabilir ama çok iyi noktaya doğru gidiyoruz. Bir çok bölgeden daha iyiyiz. Sizler Ereğli’nin eğitim çıtasını yükseltiyorsunuz."

"BÜYÜDÜĞÜNÜZ ŞEHRİ UNUTMAYIN"

"Yarın gençlerimiz üniversiteye gidecekler, inşallah başarılı olacaklar. Üniversite demek sadece okumak değil, tarihinizi, kültürünüzü unutmayacaksınız ve gittiğiniz yerde sadece derslerinizle değil aynı zamanda sosyal olaylarla da ilgileneceksiniz. Müzik gruplarında, tiyatro gruplarında olun, o şehrin tarihini, kültürünü, doğasını öğrenin. Hedef koymak çok önemlidir. İstediğiniz kadar bilgili olun, profesör olun asosyal olmak kadar kötü bir şey yok.  Toplumdan uzaksan, çevre kuramıyorsan, yakınlık kuramıyorsan dostluklar geliştiremiyorsan o bir handikap. Arkadan gelen gençlerimize sizlerin daha iyi örnek olacağınıza inanıyorum. Ülkemizin iyi noktalara gelmesi için sizlere çok ihtiyacımız var. Belediye olarak kanunların verdiği imkanlar dahilinde sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz. Kitap ihtiyacınız olur, herhangi bir sıkıntınız olur başımla beraber sizlerin yanındayım. Çünkü siz ülkenin aydınlık yarınlarısınız. Sizleri yetiştiren ailelere, öğretmenlere teşekkür ediyorum. Üniversite hayatınızda başarılar diliyorum”

Başkan Posbıyık konuşmasının ardından öğrencilere başarı belgesi ile çeşitli hediyeler takdim etti. Birlikte pasta kesildi. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.