Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj:

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 89. yılını kutluyoruz. Bundan 89 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesi, bugün tüm dünya çocukları için bir bayramdır.

 

Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyada ve Türkiye'de kutluyoruz.  Şanlı milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz mücadelemizin ilham kaynağıdır.

 

 

Sevgili Çocuklar;

Yüce Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi, sizlere olan sevgisinin ve güveninin en önemli göstergesidir.

 

Sizlere büyük önem ve değer veren Yüce Atatürk, demokratik, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etmiştir. Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı tüm çabalarınızda, sizlere destek verecek ve yanınızda olacağız. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Ulusumuzun güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerimle tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.