Kdz. Ereğli'nin Kırmacı Mahalle sakinleri "biz de bu kentin vatandaşıyız, bizim de doğalgaz kullanma hakkımız var" taleplerinde ısrarlarını sürdürüyorlar.

Kdz. Ereğli'nin Kırmacı Mahallesi'nin (Kemer Mahallesi) Tevfik Tetik ve İsmail Dölen Sokak sakinlerinin daha önceleri birkaç kez başvuruda bulanarak doğal gaz hizmeti getirilmesi taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine gittikleri Dergaz Ereğli İşletme Müdürlüğü'nde  "Biz de Kdz. Ereğli'nin bir mahal lesinde oturuyoruz, bize neden doğal gaz verilmiyor?" diye sorunlarına çözüm arayışları devam ediyor. Mahalle sakinlerinin bu isteklerine Dergaz yöneticileri, "mahallede oturanlar talep formu doldursunlar ve dogal gaz geldiğinde abone olacaklarını taahhüt etsinler" diyerek böyle bir yol ve yöntem izlemelerine de "evet" diyen Kırmacı'nin hizmete aç sakinleri, Dergaz'ın bu formlarını da imzalayarak taleplerinde ısrarlı olduklarını ortaya koymuşlardı. Dergaz'ın ortağı Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Başkanı Halil Posbıyık'a, Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş ve Mahalle Muhtarı Hazım Sevinç, doğalgaz talebinde bulunan sokak sakinlerinin bu yöndeki taleplerini iletmesinin ardından Posbıyık Dergaz yöneticilerini aradı. Dergaz Kdz. Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur ile görüşen Posbıyık sorunun ivedilikle çözülmesi için Ender Onur'dan talepte bulundu ve isteğinin üst makamlara iletilmesini istedi.  Posbıyık, "Özellikle rica ediyorum daha önceden de bu konu bana gelmiş ve çözümü için girişimde bulunmuştuk. Sorunun kısa sürede çözülmesini istiyoruz" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Dergaz Ereğli İşletme Müdürlüğüne giderek doğalgaz talep formları dolduran Tevfik Tetik ve İsmail Dölen Sokak'tan gelen talep sayısının Dergaz Genel Merkezine iletileceği ve Genel Merkez'in konuyu değerlendirmesinin ardından olumlu ya da olumsuz karar vereceği belirtiliyor. Dergaz İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur ise gelişmeleri şu sözlerle değerlendirmişti:  Dergaz olarak yıl öncesinde önümüzdeki yıl için programımızı belirler, malzememizi alır, çalışmamıza başlarız. Şimdi bize gelen talepleri değerlendireceğiz ve yönetime sunacağız. Yönetim onay verirse çalışmaların alt yapısını yapacağız. Ne malzemesi lazım, hangi müteaahhit yapacak, bunlar belirlenir ve çalışmalar başlar. Yapım işi müteahhitlerin yeni bir organizasyonunu gerektiriyor. Kırmacı Mahallesi'nden bize talepte bulunanlar bu kış doğalgaz kullanırlar mı kullanamazlar mı o konuda net bir şey söyleyemem. Merkez onaylarsa bunu hiç olmazsa bu kış olmasa bile önümüzdeki kış kesin gaz verebiliriz. Yine de ben bu kıştan çok da umutsuz değilim. Sıkıntı çekmezsek müteahhit de iyi organize olursa olabilir. Bina sahiplerinin bize gelerek müracaat etmesi gerekiyor.