Cezai işlem uygulanın fabrikanın sahasında hukuksuz ve yasal olmayan işler yapıldığını iddia eden Posbıyık, konuyu sonuna kadar götüreceklerini belirtti, OYAK yöneticilerini masaya davet etti. Posbıyık, konuya ilişkin şunları söyledi:

BİR ÖNCEKİ BELEDİYE VAR SANIYORLAR
"OYAK ve Erdemir'e karşı çok samimi davranıyoruz, davranmaya da devam ediyoruz. Onlar 5 sene evvelki dönemdeki belediye var sanıyorlar. Ereğli halkının demokratik haklarını belediye aramaz diye o havadan öyle gelişi güzel işlere giriyorlar. Yasal olmayan işlere giriyorlar. 


 

"OYAK BENİ TAKİP EDİYOR"
Şimdi OYAK’a çağrı yapıyorum. Beni şu anda izlediklerini biliyorum. Videoya alıyor, kayıtlarıma bakıyor. Şehir dışına çıktığımda her yerde takip ediyorlar. Hangi otelde kaldığımı tespit ediyorlar. Beni her yerde takip ediyorlar. Onun için sözlerime dikkatle net bir şekilde söylüyorum. Bir son dakika haberi geldi. Erdemir’e açtığımız ceza müeyyidelerinden yürütmeyi durdurma kararı gelmiş. Bu doğal bir iş. Çünkü hakim beyin istediği bilgiler var. Çünkü bu şikayet dilekçesini yazan Erdemir Hukuk Direktörü o kadar gelişigüzel laflar yazmış ki. Yapı sınırlarında hata var diyor. Sen nereden biliyorsun? 5 Tane mühendis gitti oraya. Hakimliğe bizi şikayet ediyor. Yerinde inceleme yapılmamış diyor. Dört buçuk ay bir minibüs içerisinde tesisatlar, bilgisayarlarla fabrika içinde ölçümler yaptık. Hakimleri etkilemek için yazdığınız yazılar bunlar. Devlet zamanında yapılan yapıları diyor, o zaman ruhsat alındı. Sayın hukukçu beni iyi dinle. Kok fabrikasına her şeyle ruhsat almışlardı, kanunsuz hiçbir işleri yok. 2009 metrekare alana ruhsat alınmış. Sen bunun yanına 14 bin metrekare ilave etmişsin. Bir evvelki ruhsat hükümsüz hale geldi. Devletin aldığı ruhsatta hükümsüz hale geldi. 


 

"RUHSATLARI HÜKÜMSÜZ HALE GETİRDİNİZ"
Örnek mi istiyorsun. TMS, CRS buralarda böyle. Birinci Yüksek Fırın Ayşe’ye yaptığınız ilavelerle ruhsatları hükümsüz hale getirdiniz. Biz bu işi iyi biliriz, ekip arkadaşlarımız da iyi bilirler. Öyle mesnetsiz laflarla neticeye gideceğinizi zannetmeyin. Sonra sadece birincisinden bahsediyorsunuz. Sizin iddianıza göre 139 milyon, bizim iddiamıza göre 143 milyon. Evet bu verildi. 9 Haziran 2020 tarihinde. OYAK Yönetimi sadece bunu biliyor. Ulusal basında çıkınca bunu KAP'a bildirdiler. Daha sonrakileri KAP’a niye bildirmediniz. 23 Haziran 2020’de üçüncü gelen ceza KAP’a niye bildirilmedi? İlla bunu ulusal basına mı bildirmemiz lazım KAP’a bildirmemiz için. 30 Haziran 2020'de yine bir encümen kararı çıktı, ceza kararı kesildi, bunu neden KAP'a bildirmiyorsunuz? OYAK Genel kurulunda büyük tepkiler aldınız, kar payları iyice aşağıya düştü diye. Ereğli Belediyesi'nde her şey açık ve net. Bir de bunları bildirirsek iyice zor durumda kalırız diye mi bildirmediniz.

"BUNLARA CEVAP VERECEĞİZ"
Adalete güveniyoruz, neticeyi alacağız, Yürütmeyi durdurma kararı alındı. Hakim beyin bize soracağı sorular var. Bunlara cevap vereceğiz. Bizim her şeyimiz açık ve net. Toker bey iki günde çözerim demişti. Sizi barışla toplantı masasına çağırıyorum. Ben de olmayacağım korkuyorsanız. Beni frankeştayn gibi görüyorlar. Teknik elemanınızı gönderin, siz de zor durumda kalmazsınız. İki saatte bunu çözeriz ama siz masaya gelmiyorsunuz. Masaya gelin bu işi çözelim. Daha arkada neler var neler? Sayın Avukat, o dilekçeyi yazan avukat. Biz elektriği kendi öz üretimimizden üretiyoruz demiş.. Satın almıyor musunuz? Gelin masaya bizim parada gözümüz yok. Bizim için yazı yazmış, Halil Posbıyık’ın parası yok, maaşları ödeyemiyor demiş. Yarın senin OYPA’ya ödediğin maaşlardan fazla ödüyorum. İkramiye de ödüyorum. Eskiden Erdemir’e girmek için çalışırlardı, şimdi belediyeye girmeye çalışıyorlar. Benim paraya ihtiyacım yok, adalete ihtiyacım var. Ereğli’ye tepeden bakma eylemine karşı gelişim var.”


 

"BU CEZALARLA ZORA GİRECEKSİNİZ"
Bundan sonraki yol haritası konusunda da konuşan Posbıyık “Avukat öz üretiminden üretiyoruz demiş, biz satın aldığını ispat ettik. Avukata yazık değil mi? Bu cezalarda zora gireceksiniz. Size izaha davet yazısı gönderdiler. Bunun süresini bekliyoruz. Dosyaları ortaya çıkaracağız. Bundan sonra daha çok raundlar var" sözleri ile konuştu.


 

"BU İŞ BİTMEDİ"
Posbıyık insanların eskiden eylemlere katılmakta gönülsüz davrandıklarını şimdilerde ise kendisine çok sayıda telefonlar gelerek destek verdiklerini belirterek şunları söyledi. "Şimdi telefonlarım susmuyor, eyleme hazırız diyorlar. Bu iş bitmedi, bu iş böyle bitmeyecek. Dolayısıyla biz hukuka, adalete inanıyoruz. Cumhuriyet mahkemelerine inanıyoruz. Yürütmeyi durdurma kararını çok önemsemiyoruz çünkü haklıyız. Birinci partiyi KAP’a bildirdiniz, diğer dört partiyi niye bildirmiyorsunuz. Üst kademelerden bize biraz nefes aldırın diye benim personelime telefon geldi. Yine bizi kandırmaya çalışıyorsunuz. Bunun cevabı ne olacak? Önümüzdeki pazartesiden itibaren ekiplerimi tekrar içeri sokup nerede kaçak inşaat varsa, bunların tespitini yapıp, mühürleme yapıp tekrar savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ama tekrar ediyorum, masaya gelirseniz bu işleri çözeriz. Ereğli halkının hakkını vereceksiniz. İşçi maaşını, ikramiye ödemek için sizin paranıza ihtiyacım yok. Onları yazarken utanır insan. Sizi ciddiyete davet ediyorum."