Festivalin bu yıl 20’nci yılına girmesinden ötürü ayrı bir anlam taşıdığını söyleyen Başkan Posbıyık, hazırlıkların aylar öncesi başladığını değerli sanatçı ve fikir insanlarını ilçede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

 

 

“İFTİHARLA BELİRTMEK İSTİYORUM”

Posbıyık açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Bu yıl 20.sini kutladığımız festivalimizin her açıdan güzel etkinliklerle yaşanması ve halkımıza yakışan organizasyonların aksaksız biçimde gerçekleştirilebilmesi için ekiplerimizle birlikte aylar öncesinden çalışmalarımıza başlamıştık. Bu çalışmalarımıza, iftiharla belirtmek istiyorum ki, belediyemizin tüm birimlerinde görev yapan mesai arkadaşlarım büyük katkılar verdiler. Her birini alınlarından öpüyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Bu festival gösterdi ki, Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali, ülkemizin en büyük ve en saygın organizasyonlarından biri ve bu festivali ortaya çıkaran çok başarılı bir kadro var. Bu kadroya gerek fikirleriyle gerekse de zaman mefhumu gözetmeksizin, kendilerine ihtiyaç duyulduğu her an katkı ve emek veren çok saygıdeğer Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımı da unutmak mümkün değildir. Kendilerine minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.

 

 

“GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERLE KARŞILAŞTIK”

Bu yılki festivalimizde, tıpkı festival öncesinde olduğu gibi emeklerimizi baltalamak isteyen, bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan, hiçbir sağlam temele dayanmayan türlü gerekçeler öne sürerek Karadeniz Ereğli’nin bu mutlu üç gününe gölge düşürmek isteyen kesimlerle de karşılaştık. Bu kesimlerin emellerinin nasıl boşa çıktığını, yapmaya çalıştıkları karalamalara kendilerinden başka inanan çıkmadığını hep birlikte gördük. Festival boyunca kentimizin cadde ve sokaklarına sığmayan yüz binlerce insanımızın ağırlandığı Karadeniz Ereğli’de gülen yüzler, mutlu olan gönüller ve festival coşkusu ile atan kalpler, tüm Türkiye tarafından görüldü. Karadeniz Ereğli’nin, her yönüyle bir Avrupa kenti olduğunu; çağdaş, cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir şehir olduğunu, Sevgi Barış Dostluk Festivali’ndeki görüntülerin de bunun ispatı olduğunu, ilçemizde ağırladığımız her sanatçımızdan duyduk.

 

 

FESTİVAL KORTEJİ

Bunun mutluluğu ve onuru bizlere fazlasıyla yetmektedir. Hele ki festivalin açılış gününde gerçekleştirilen ve ilçemizde yaşayan yediden yetmişe on binlerce insanın eşlik ettiği festival kortejinde sergilenen muazzam tablo, aradan uzun yıllar geçse de asla akıllardan silinmeyecektir. Gerek kortejimize verdikleri renk, gerekse de festival etkinliklerimize kattıkları canlılıkla, bir başka övgüyü ilçemizin saygın sivil toplum örgütleri hak etmişlerdir. Her birine müteşekkirim. Festivalimizin açılışında ve ilk gün gerçekleştirilen bazı etkinliklerde bizlerle birlikte olan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partinin Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’a katılımlarından ve Karadeniz Ereğli halkı ile kucaklaşmalarından dolayı şükranlarımı sunarken bizlerle birlikte ev sahipliği yapan CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sayın Hayrettin Kartal ve partinin ilçe örgütü yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum.

 

 

KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ

Bu yılki festivalimizde yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve kardeş kentlerimiz Târgovişte ile Jinhua’dan gelen delegasyonları da ağırladık. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua kentinden gelen heyet ile kardeş kent ilişkilerimiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara festival döneminde de devam ederken, Romanya’nın Târgovişte Belediyesi Meclis Üyeleri Sayın Claudiu Dumitrescu ve Andrei Paunescu ile birlikte Belediye’nin Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Sayın Alina Dumbrova’yı da kentimizde misafir ettik. Romen heyeti ile iki kent arasındaki kültür alışverişi noktasında çok önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Afet Özcafer de katılımlarıyla bize mutluluk verdi. Gerek ekibi ile birlikte ilçemizde gerçekleştirdikleri etkinlikler gerekse de başkanlığımıza yaptığı ziyaretle bizleri onurlandıran Milletvekili Özcafer’e de ne kadar teşekkür etsem azdır.

 

 

ESRA EROL’UN AĞIR HASTALIĞI

Bu yıl, ana sahne konserlerinin dışında, el emeği göz nuru eserleriyle birbirinden güzel sergilere imza atan çok değerli sanatçılarımızı da misafir ettik. Bazı fikir insanlarımız da gerçekleştirdikleri söyleşi ve imza günü programlarıyla halkımızla düşüncelerini paylaştılar. Tek üzüntümüz, Karadeniz Ereğli’ye gelmeyi çok istemesine rağmen, geçirdiği ağır hastalıktan dolayı programını iptal etmek zorunda kalan Sayın Esra Erol’un bizlerle birlikte olamayışıdır. Sayın Erol, defalarca üzüntüsünü dile getirmiş, beklenmeyen rahatsızlığı dolayısıyla geçirmek zorunda kalacağı tedavisinin sonunda, kendisi için de uygun olan bir tarihte Karadeniz Ereğli halkı ile kucaklaşmaya geleceğini ifade ederek selam ve saygılarını göndermiştir.

 

 

SAYGIN İSİMLER AĞIRLANDI

Üç gün süren festival boyunca Karadeniz Ereğli Teoman, Sibel Can, Gülşen, Murat Boz, Atena ve Tarkan gibi müziğimizin saygın isimlerini de ağırlama olanağı bulmuş, bu dev isimlerin muhteşem sahne performansları, festival alanını dolduran yüz binlerce sanatsevere unutulmaz geceler yaşatmıştır. Bu büyük sanatçılarımızın yanı sıra yine müziğimizin genç yetenekleri Mustafa Bozkurt, Ayda ve değerli evladımız Baha, festivalimizin diğer güzel yüzleri olmuşlardır. Ülkemizin sevilen sunucusu Ece Erken de sunumlarıyla gecelerimizi süslemiştir. Letonya, Ukrayna ve Bulgaristan’ın yanı sıra, Eskişehir’den gelen Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mor Menekşeler Halk Oyunları Ekibi, yine ilçemizin güzide okullarının halk dansları toplulukları ile Belediyemiz Folklor Ekipleri de, üç gün boyunca gerçekleştirdikleri mükemmel gösterilerle coşkumuzu artırdılar. Her birine şahsım ve Karadeniz Ereğli halkı adına şükranlarımı sunuyorum.

 

 

SOLO TÜRK GÖSTERİSİ

Kuşkusuz bu festivalin en muhteşem etkinliklerinden birine imza atan Solo Türk Gösteri Ekibi’ne de ayrı bir parantez açmak gerekir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın teveccühleri ile Türkiye’de ilk kez bir ilçede böylesine görkemli bir hava gösterisine imza atan Solo Türk’ü izlemek için, sahil bandımız on binlerce vatandaşımızı ağırladı. Pilotlarımızla iftihar eden Karadeniz Ereğlililer arasında gözleri yaşaran ve duygularını gizleyemeyen çok insanımız oldu. Tek kelime ile muhteşem bir gösteri gerçekleştiren Solo Türk Gösteri Ekibi’ne ve bizleri kendileriyle buluşturan tüm yetkililere de teşekkür ediyorum.

 

 

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

Bir başka teşekkürüm de, her festivalimizde olduğu bu yıl da etkinliklerimizin yurdumuza ve tüm dünyaya en kısa sürede ulaştırılmasında büyük emekler sarf eden ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz basın kuruluşları ile emekçi basın mensuplarımızadır. Öncelikle festival bünyesindeki etkinlikleri yakından takip eden başta Karadeniz Ereğli ve Zonguldak basınına, ardından da kentimize gelerek bizlerle üç gün boyunca birlikte olan yaygın basın kuruluşlarının değerli çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Özellikle ana sahne konserlerinde, aşırı kalabalıktan dolayı bazı olumsuzluklar ve sorunlar yaşanmış olsa da bu olumsuzluk ve sorunların affedilmeyecek durumlar olmadığına inanıyor, bu noktada da kendilerinin teveccühlerine sığındığımızı belirtmek istiyorum. Bu satırlar aracılığıyla da bir kez daha basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

 

“DAHA NİCE SENELER”

Başarılı bir ekiple ve bu ekibe hemen her etkinlikte destek veren değerli hemşehrilerimizle birlikte 20.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ni başarıyla gerçekleştirdik. Daha nice senelerde aynı coşkuyu gönül gönüle yaşamayı temenni ediyor, değerli halkımıza ve bu festival süresince yurdumuzun dört bir köşesinden ve yurt dışından gelerek misafirimiz olan yurttaşlarımıza en içten duygularımla teşekkür ediyorum”