Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin Meclis üyeleri arasından atamalı Başkan Yardımcısı Cevat Aydın'ın "sağlık nedenlerini" gerekçe göstererek görevinden istifa ettiği açıklandı.

Bu konuda sorularımızı yanıtlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık "istifa olayını" doğrulayarak "sağlık nedenleriyle önüme istifasını getirdi ve ben de kabul ettim" dedi.

Öte yandan farklı kaynaklardan öğrendiğimiz bilgilere göre Cevat Aydın'ın istifasında halk otobüslerinin akbil sistemine geçişiyle ilgili bazı bilgileri sızdırdığına dönük iddialar öne sürülmeye başlandı. Aydın'ın tüm bu ve benzeri söylentilerin gerçeğine ortaya koyacak bir açıklamayı kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Bu arada Cevat Aydın'ın istifası et-tırnak gibi birbiriyle özdeşleşmiş belediye başkanıyla ayrılık sinyali oldu. Bilindiği gibi daha geçtiğimiz hafta Cevat Aydın Belediye'nin denetleme kuruluna başkanın adayı olarak seçilmişti. Bu şok gelişme üzerine olayın "sağlık nedeniyle" olmaktan çok uzak olduğuna dönük iddialar çok farklı dedikoduların üretilmesini de beraberinde getiriyor.