Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci birleşiminde konuşan Posbıyık:

"Şuanda gelen talepler geçtiğimiz dönem yapılan hatalar ve mahkeme kararlarından dolayı mimar ve mühendislerimiz cevap veremiyor. Bir önceki döneme ait müfettiş kararları geldi, çok ağır kararlar var, özellikle imar konusunda. Durdurulan inşaatları önümüzdeki günlerde göreceğiz, çok üzülüyoruz. Ereğli'nin performansı da düşüyor"

"Paramız yok şuan elimizde. Ay sonunda aylıkları dahi zor ödüyoruz. Parke, istinat, betondan ihaleye giremedik, paramız olmadığı için, doğruyu söylemek lazım. 5 Yıldır yatırım yapmamışlar ses seda yok 6 ayda ne yatırımı yapacağım, para yok, mevcut paralar gitmiş"

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi kasım ayı oturumunun 2. birleşimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.  Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, çeşitli komisyonlara havale edilen gündemdeki maddeler oy birliği ile kabul edildi.

SÜS HAVUZUNUN İSMİ DÜREN KENT PARKI OLDU

Ereğli Belediyesi'nin kardeş kentlerinden biri olan Almanya'nın Düren kentinin bölgesindeki bir alana Kdz.Ereğli Meydanı ismini vermesinin ardından meclis üyelerince verilen, "İlçe merkezinde bir alana Düren ismi verilmesi" önergesi oy birliği ile kabul edildi. Posbıyık, konuya ilişkin yaptığı konuşmasında, "Kardeş kentlerimiz vardı ziyaretler yapılmamış, bir çoğu arıza yapmış, geliş gidiş yaparak gidermeye çalışıyoruz. Almanya'nın Düren kenti sürekli ilişkilerimiz olmuş. Geçtiğimiz günlerde meclisimizden bir grup Düren'e gitti. Onlar bir meydana oy birliği ile Kdz.Ereğli Meydanı diye ismi vermişler, şimdi jestlerine jest yapmak istiyoruz. Biz de süs havuzunun olduğu yere Düren Kent Parkı ismini veriyoruz" dedi.

"MAAŞ ÖDEYEMİYOR Kİ YATIRIMA GEÇSİN"

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin mali yönden yaşadığı sorunlar yanı sıra personel noktasında da problemlerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Posbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bazı basın mensupları da yatırıma niye geçilmedi diyor, belediye daha maaşları ödeyemiyor ki yatırıma geçsin. Bana hiç birşey sormadan yazıyorlar. Bir takım sıkıntılarımız var.

"HAKKINDA MAHKEME AÇILDI, GÖREVDEN ALDIK"

Hakkında mahkeme açıldığı için eski imar müdürünü görevden aldık. Yüksel Altıntaş denilen arkadaş ağır bir hasta, hiç belediyeye gelmiyor. Ben yüzünü bile görmedim 6-7 aydır. Kendisinden rica ediyoruz haber gönderiyoruz, 'emekliye ayrıl da yerine mimar alalım' diye. O da ayrılmıyor. Emekliliğini hak etmiş ama 65 yaşına kadar devam edebiliyor. Dolayısıyla mimari projelerin yapılmasında belediyede büyük sıkıntı var. personel yetişmiyor.

"MECLİS GRUBUMUZ İSTEDİ VAZGEÇTİK"

Hatta bir adımımız oldu imza yetkisine sahip bir mimar yapalım dedik sonra arkadaşlarımız vazgeçti, öyle rica ettiler, gereği yok dediler. Ben de siz doğrusunu yaparsınız diyerek vaz geçirdik. Mimarlarda eksiğimiz var. Sadece mimar olması yeterli değil imza yetkisine sahip mimar olması lazım. Bunun için sıkıntı çekiyoruz.

BİR ÖNCEKİ DÖNEME AİT MÜFETTİŞ RAPORLARI GELDİ

Şuanda gelen talepler geçtiğimiz dönem yapılan hatalar ve mahkeme kararlarından dolayı mimar ve mühendislerimiz cevap veremiyor. Bir önceki döneme ait müfettiş kararları geldi, çok ağır kararlar var, özellikle imar konusunda. Durdurulan inşaatları önümüzdeki günlerde göreceğiz, çok üzülüyoruz. Ereğli'nin performansı da düşüyor.

KAYNARCA KONUTLARINA ÇAY BAHÇESİ

Kaynarca konutlarında park alanını çalışır hale getirebilmek için oraya çay bahçesi yapıyoruz. Çay bahçesini biz yapıyoruz orayı ihaleye vereceğiz. Gözetim altında olsun diye. Gözetim altında olmazsa herşeyi döküyorlar.

"5 YIL YATIRIM YAPMAMIŞLAR SES SEDA YOK"

Paramız yok şuan elimizde. Ay sonunda aylıkları dahi zor ödüyoruz. Parke, istinat, betondan ihaleye giremedik, paramız olmadığı için, doğruyu söylemek lazım. 5 Yıldır yatırım yapmamışlar ses seda yok 6 ayda ne yatırımı yapacağım, para yok, mevcut paralar gitmiş"