Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, DDY arsalarının hazineye devrinin ardından yaşanan bilgi kirliliğine dikkati çekerek bu alana hastane yapılamayacağını yerel yöneticilerin hastane için Osmantepe konusunda karar aldığını belirtti.

  SANKİ BABALARININ MALI: DDY arazilerinin alınmasıyla sanki bütün mesele bitti, problemler sona erdi. Herkes konuşuyor işi bilmeyenler konuşuyor bilgi kirliliği yaratılıyor. Oralara çıkıp bir şeyler yapacaklarını söylüyorlar sanki babalarının malı. Hiçbir şey yapamazsınız, belediyenin bu bölge ile ilgili hazırladığı projeler var.

  ARSAYI BULUN DEDİNİZ BULDUK: DDY arazilerinin olduğu yere hastane yapılsın diyen Ereğli'ye ihanet ediyor demektir. Yerel yöneticiler bir araya gelmiş bu iş Osmantepe'ye olur diye karar bildirmiş. Para hazır Ereğli halkı yer bulun dediniz, size yer bulduk. Hiç öyle kaytarmaya falan gerek yok. Yapacaksan yap, yapmayacaksan da yapma. DDY alanına bu hastaneyi yapamazsın.

  GELİN HESAP SORUN DEDİM: Türkiye'de 890 ilçe var o kadar il var hangi belediye başkanı siyasi parti ilçe başkanlarının karşısına geçip de, 'bana gelin hesap sorun' der bunu başka diyen var mı? Ereğli'yi ben çok iyi biliyorum, bilgime de güveniyorum. Muhalefetten kimse yok gelmedi, gelemezler çünkü Ereğli'yi bilmiyorlar.

  CHP İLÇE BAŞKANI İLE ÇELİK ÇOMAK OYNA: Dergaz ile ilgili AKP Ereğli İlçe Başkanlığının gönderttiği müfettişe de dikkati çeken Posbıyık, "AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Tahin'e çağrı yapıyorum. Eğer sen tüyü bitmemiş insanlardan bahsediyorsan, vicdanın varsa, haksızlığa isyan varsa, haramdan hırsızdan yana değilsin gel aynı müfettişi Gülüç'e veya Alaplı Belediyesi'ne gönder. Kavga ortamı yaratıp benim Fazlı Erdoğan ile aramın iyi olmasını istemiyor. Sen git CHP İlçe Başkanı ile çelik çomak oyna.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık düzenlediği basın toplantısında gündemde yeralan Devlet Demir Yollarından hazineye devir edilen arsalar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'e sert tepki gösterdi. DDY'den alınan arazilere hastane yapılmasına yönelik çıkan sözleri eleştiren ve bu sözleri söyleyenleri Ereğli'ye ihanet etmekle suçlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yerel yöneticilerin Osmantepe'de karar kıldığını, Ereğli Belediyesi'nin bu bölgedeki alt yapıyı sağlayacağını vurgularken, "Yapacaksanız yapın yapmayacaksanız da çıkın mertçe yapmıyoruz diyin. Arsa istediniz hastane yapacağız dediniz alın size yer" dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ereğli'de son dönemlerde aşırı bir bilgi kirliliği yaşandığına dikkati çeken Posbıyık konuşmasına İstanbul'da ufak bir kazanın ameliyatla sonuçlanmasının ardından kendisine gösterilen ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederek, "Kaza geçirdik ameliyat olduk. Beni sürekli arıyan mesaj gönderen tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum" sözleri ile konuştu.
Posbıyık, Zonguldak bölgesinde AKP'li yöneticilerin konuşacak bir çalışmasının olmadığını da vurguladığı açıklamalarında şu konulara değindi.

SEÇİMLER YAKLAŞTI
Bir şey yapmaktan ziyade kafalar karıştırmak kendilerini ön plana çıkarmak için özellikle milletvekili seçimlerinin de yaklaştığı bir ortamda vizyon ortaya koyabilmek için insanlar kafa göz yararcasına laflar söylüyorlar. Ne söylediklerini de bilmiyorlar. Hem Zonguldak'a hem Ereğli'ye çok büyük zararlar getiriyor. Ereğli bundan hep zarar gördü. Ereğli'de en çok yapılan şey bol bol toplantılar yapmak bol bol sivil toplum örgütleri birbirlerini ziyaret ediyorlar, gazetelerde boy boy resimler veriyorlar.

ZİYARET EDİP KONUŞUYORLAR
Hiçbir neticeyi görebilmek maalesef mümkün değil. Ereğli'de çok büyük sıkıntılar var ve iktidar bu bölgeye hiç iyi gözle bakmıyor. Tersaneler ve Erdemir ortada. Kdz.Ereğli Türkiye'nin sanayi merkezlerinden bir tanesi. Krizle yanlış uygulamalarla yok edilecek bir bölge değil. Öldük bittik kaçalım gidelim ard niyetli lafların hiçbirini kabul etmiyorum. Ereğli evet her kesimde sıkıntı var bunu biliyoruz. Yıllardır bu memlekette yaşayan birisi olarak hiç böyle bir yılgınlığa da gerek yok. Ereğli'nin geleceği mutlaka parlak olacaktır. Hiç kimse ahkam kesmesin, bilgi kirliliği yaratmasın. Herkes bildiği konuda bildiklerini ortaya atsın. Kafa karıştıran açıklamalarla başarıya ulaşmak mümkün değil. Moral ve motivasyonla bir yere gelinebilir. Ereğli'de bir hareket yok ziyaret ve konuşmalar görüyorum ve son derece üzülüyorum.

GELİN HESAP SORUN DEDİK
Gelin bize hesap sorun dedik. Türkiye'de 890 ilçe var o kadar il var hangi belediye başkanı siyasi parti ilçe başkanlarının karşısına geçip de, 'bana gelin hesap sorun' der bunu başka diyen var mı? Ereğli'yi ben çok iyi biliyorum, bilgime de güveniyorum. Cesaretli ve güvenliyim bilgimden ötürü. Muhalefetten kimse yok gelemezler çünkü Ereğli'yi bilmiyorlar, hiçbir şeyin farkında değiller. Konu hakkında bir tek soru soramazlar sorsalar bile bunun cevabını veririm.

KAHVALTILI YEMEKLİ TOPLANTILARDA SALVOLAR
Kapalı kapılar arkalarında kahvaltılı, yemekli basın toplantılarda salvo atarlar dururlar söylediklerinde bir gerçeklik yoktur. Nedir bu iştir! Devlet Demir Yolları arazisini aldık. DDY arazilerini almakla Ereğli'nin bütün sorunları bitti. Afişler asıldı bilbordlara şöyle aldık böyle aldık diye. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın çok büyük payı vardır teşekkür ediyorum. AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Tahin, Şahin miydi? Erol Tahin, DDY arazisinin nerede olduğunu bile bilmez. Belediye olmasa imar planını hazırlamamış olmasa bunu hazineye devlet demir yollarının talebini karşılaştırıp o kadar borçlarını affettirebilirler miydi?

BELEDİYE KONUŞMADI
Belediyenin bu işi biz yaptık diye bir noktada konuştuğunu duydunuz mu? Önemli olan Ereğli'ye hizmet yapılmasıdır. Milletvekilimiz bize önderlik yaptı bunu inkar etmiyoruz. Buraya hastane, kaymakamlık, fakülte, adliye, spor tesisleri, itfaiye binasını yapıyorlar. Etmeyin arkadaşlar ne yapıyorsunuz ya? Bütün mesele bitti DDY aldık Ereğli'deki bütün resmi kurumlarını oraya yaptınız problemler bitti.

SANKİ BABALARININ MALI
Sanki babalarının malı oraya bir şeyler yaptırıyor, hiçbir şey yapamazsınız. Burada belediye var. Belediyenin hazırladığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile anlaşmalar yaptığı çizimler var, buna uyulmak zorunda. Bu arsa 122 bin metre karesi sit alanı hiçbirşey yapılamaz. Yeni yollar açılmayacak mevcut yollar kullanılacak. 142 bin metre kare yollara gitti. Geriye 110 bin m2 yer kaldı. Konuyu bilenler konuşsun bilenler konuşmuyor ortalığı karıştırıyor. DDY arazilerinin olduğu alan bir vadi. 1955 senesinde sel olduğu zaman burası tıkandı, bitti. Buraya hastane yapılır mı?

BURADA DERE YATAĞI VAR
Burada 2 tane dere yatağı vardır ve Ereğli'nin gelişmeyen tarafında bir noktadır. Ereğli'nin 100 tane köyü var o bölgeden insanlar buraya nasıl gelir? Ankara'dan gelen bürokrat Ereğli'ye nereden bilir ki? AKP'nin en büyük eksikliği Türkiye ve Ereğli'yi geriye götürme nedeni merkezden yönetim anlayışından dolayıdır. Ankara'dan Türkiye'nin her tarafını yönetmeye kalkıyorlar. Siz ne bilirsiniz ki oraları. Yerelde olanları milletvekili, kaymakam, belediye başkanı, imar müdürü var.

EREĞLİ'YE İHANET
Yerelden yönetim vardır bunlar yetkilidir. DDY arazilerinin olduğu yere hastane yapılsın diyen Ereğli'ye ihanet ediyor demektir. Bunu ağzına alıp konuşan adam Ereğli'ye ihanet ediyor demektir. Yerel yöneticiler bir araya gelmiş bu iş Osmantepe'ye olur diyorlar karar ve görüş bildiriyorlar. Osmantepe'ye yapılırsa rakım 238'miş yol yokmuş, buzlanma olurmuş, 2000'li yıllarda yaşıyoruz deniz ortasına ada yapılan bir teknoloji var. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir noktada yol yok, buzlanma, rakım yüksek safsata laflarla bizleri kandırmayın. Ne dediniz siz? 400 yataklı hastanenin yapılması için paramız, bütçemiz hazır dediniz. Bazı gazeteler yazdı proje olmadan bütçe hazırlanır mı diye o'nun üzerinde de durmuyorum.

YER İSTEDİNİZ ALIN SİZE YER
Para hazır dediniz Ereğli halkı yer bulun dediniz, bulduk size yer. Hiç öyle kaytarmaya falan gerek yok. Yapacaksan yap, yapmayacaksan da yapma. Devlet Demir Yollarına bu hastaneyi yapamazsın. Benzetmek belki şey değil ama Kireçlik'e termik santral yapmak gibi bir şey olur bu. Ereğli'nin merkezi budur. Sadece Ereğli'nin merkezine değil köylere Alaplı'ya kadar hizmet veriyor bu hastane. Sen buraya 20-30 bin m2 hastane yaparsın. Yarın buraya tıp fakültesi, etrafına göğüs hastalıkları hastanesi, gençlik hastalıkları ile ilgili bir şey yapılacaksa nasıl yapacaksın. Osmantepe'de genişlemek istedikten sonra her şeyi yapabilirsin.

ALTYAPI SÖZÜ
Osmantepe, Ereğli'nin ağırlık merkezidir. Şuan 300 dönüm gözüküyor ama 600 dönüme yakın. Ereğli'nin gelişmesi bu tarafa doğru oluyor Kemer'e doğru olmuyor, trafikten çıkamazsınız, hastaneyi acile rahatlıkla götüremezsiniz, yoğun bir trafik akışı. Yol yok diyorlar açık ve net söylüyorum, belediye meclis üyelerinden aldığım yetkiye dayanarak yolu yapmaya, alt yapıyı hazırlamaya Ereğli halkı adına söz veriyorum.

EREĞLİ OYALANDI
Yerel yöneticiler, halk anlaştı Osmantepe mevkiine hastaneyi yapın diyoruz. Yapmayacaksınız sağa sola kıvırmaya sallamaya gerek yok mertçe yapmıyoruz diyin. Ereğli yatırımsızlıktan ve yanlış laflardan dolayı oyalandı. Bunu da yapmayacaksınız çıkın söyleyin. Biz Ereğli olarak gerekirse bunu yaptırırız zamanı gelince" dedi.

AYNI YOLU SEÇTİK
Bir gazetecinin AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in, Dergaz ile ilgili sözlerine de yanıt vererek, Siz benim söylediğimi anlarsınız da Erol Tahin anlayamaz ki. O kadar saçma sapan şeyler söylüyor ki. İmalat için müfettiş geldiğinde sadece bu işlemler Ereğli'de yapılmıyor, Gülüç, Alaplı'da Düzce'de de yapılıyor. Belediye karşı tarafından biran önce işimizi tamamlasın diye bedel almaz şirketlerden. Bizde aynı yolu seçtik. Kavaklık, Sarıkorkmaz ve Kepez Mahallesinde asfalt dökme kararı almıştık, kışın Dergaz oraya doğalgaz getirecekti. Yeterli abone alamadığı için biz meclisten kararı çıkardık asfalt siparişi verdik.

YETERLİ ABONE BULUNAMADI
Yeterli abone bulamadığı için doğalgazı yapmaktan vazgeçtiklerini söylediler. Doğalgazı yapmadığı takdirde yazın asfaltı dökeceğiz kararı almışız asfaltı dökeceğiz 1 sene sonra doğalgaz gelecek bizim döktüğümüz asfaltları kıracaklar. Bunun için patronlarına gittik uğraştık anlattık. Bu 3 yer için siz buraya kışın doğalgazı çekerseniz bende yazın asfaltını yaparım dedik. Beni kırmadılar peki dediler. Madem asfalt dökeceksin o zaman bu yıpranmış asfaltın parasını bizden alma diğer belediyelerde öyle yapıyoruz dedi bizde tamam dedik.

TAHİN BOŞ KONUŞUYOR
AKP Ereğli İlçe Başkanı konuşuyor ama boş konuşuyor bunlarda vicdan falan yok. Bunlar beni muhalif partiden olduğum için İçişleri Bakanlığına müracaat ettiler ve buraya müfettiş getirdiler. 212 kilometre imalat yapıldığını söylediler. Bir hattın içerisinden 3 boru geçer. Bu boruları uç uça ekledi metre karesinden 6 TL alınıyor dedi çarptı 1 milyon 109 TL para çıkardı. Oradan geçen borular uç uça eklenmiyor aynı yerde bulunuyor onun üzerindeki 40 santimlik yer asfaltlanıyor. Müfettiş kasıtlı olarak beni mahkum ettirmek istedi. Bize çıkardığı bedel 1 milyon 109 bin TL. Bugün itibari ile Alaplı, Gülüç ve Ereğli'de yapılan Dergaz'ın tüm imalatların toplamı 800 bin TL zaten. Dergaz 240 bin TL ödemedi, Dergaz 2009 itibari ile 888 bin 782 TL para ödedi bizim kasamıza.

VİCDANIN VARSA GÜLÜÇ'E GÖNDER
Erol Tahin'e sesleniyorum eğer sen tüyü bitmemiş insanlardan bahsediyorsan, vicdanın varsa, haksızlığa isyan varsa, haramdan hırsızdan yana değilsin gel aynı müfettişi Gülüç'e veya Alaplı Belediyesi'ne gönder. Gülüç Belediyesi asfalttan hiç bedel almamış, Alaplı'da aynı. Bir tek Ereğli Belediyesi CHP'li olduğu için beni mahkum etmeye çalışıyorlar. Ne işler yaptığını Ereğli'de biliyoruz Erol Tahin'in. Kimse ile sataşmıyorum iyi gidiyorum. AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan ile iyi gidiyorum, Erol Tahin, Erdoğan ile aramızın iyi olmasını istemiyor. Kavga ortamına çekiyor beni. Erol Tahin benim muhatabım değil ki. Ereğli'den haberi yok ki. Milletvekilliğine kafayı takmış Erol Tahin. Sen git CHP Ereğli İlçe Başkanı ile çelik çomak oyna. Diyor ki işten adam atıyor Halil Posbıyık işten adam atmaz. Halil Posbıyık 6-7 tane nankörü işten attı. Nankörlük yapanları asla affetmem. Yarın yine nankörlük yapacak olan varsa ertesi gün ipini keserim. Yeni bir statü getirdi AKP iktidarı.

TAŞERON ALIMLARI
Kunta kinte köle çalıştırıyoruz şuanda. Eskiden geçici işçi olarak belediyeye işçi alır bunları daimiye geçirirdik şimdi siz bunu kaldırdınız. AKP hükümeti zamanında hizmet alımları diye taşeron alımlarını getirdiniz. Her 6 ayda bir ihale oluyor. Park bahçelerde 20 adam çalışacak diyoruz müteahhit geliyor, 20 adamı ben bu kadardan çalıştıracağım diye ihaleye giriyor. Asgari ücretle çalıştırıyor, 6 ay sonra ihale bittiğinde yeni ihaleye çıkılıyor yeni müteahhit kazanırsa yeni adamlar geliyor, bunda benim ne gibi bir kabahatim var. Bakanlar Kurulundan kanunu çıkaran bunlar. Bu çalışan işçiler sendikalı bile değil. 6 Ayda bir iş değişikliği olduğu için sendikalaştıramıyorsun. Belediyeden çıkan adamlar ne olacak diye vicdansızca söylüyorsun" dedi.