CHP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili adayı, Kdz.Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünde düzenlediği basın toplantısı ile 17-18 Temmuz tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek CHP Genel Kurultayında parti meclisine aday olduğunu açıkladı.

EMEĞİN BAŞKENTİ ZONGULDAK'TAN ADAYIM

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Neriman Posbıyık, "17-18 Temmuz tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyük Kurultayı gerçekleştirilecek. Bende emeğin başkenti olan Zonguldak'tan CHP Parti Meclisine aday olduğumu açıklıyorum sözleri ile konuşan Neriman Posbıyık, parti meclisine adaylık kararı aldığı süreci ilişkin de bilgiler aktardı. Posbıyık'ın açıklamaları şu şekilde:

OLUMLU TEPKİLER ALDIK

Bu süreçten sonra hiçbir prosedürü eksiksiz yapmamak adına birinci basamakta ilçe teşkilatı, belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kollarımız ile birlikte bu değerlendirmeyi yaptık. Zonguldak'ta İl Başkanlığı ile bu düşüncelerimizi kendilerine aktardık, olumlu tepkiler aldık. Festival öncesi CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve İl Yönetimi ile birlikte ilçe teşkilatımızda toplantı olmuştu yine parti meclisi adaylığım bu toplantıda da dile getirildi, konuşuldu, tartışıldı. Pazartesi günü kurultay üyeleri ile Zonguldak'ta buluşuldu, adaylığım burada kabul gördü.

LAYIKI İLE YAPACAĞIM

Parti meclisi adaylığı teklif edildiğinde bu görevi layıkı ile yapacağıma Zonguldak bölgesinin en iyi şekilde temsil edebileceğime olan inancımla kabul ettim, çok heyecanlıyım. Parti meclisine seçilirsem Zonguldak bölgesi için gecemi gündüzüme katarak mücadele vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. 2 Milletvekilimiz seçimlerde çıktı ancak bir tanesi hala özgürlüğüne kavuşamadığı için Zonguldak bölgesine hizmet etmekten mahrum bırakıldı. Dolayısıyla Ali İhsan Köktürk yalnız başına Zonguldak'ta hizmet verme çabası içerisinde. Bende diyorum ki Milletvekilimizi biraz rahatlatalım bizde parti meclisine girersek vekilime elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım" sözleri ile konuştu.

NERİMAN POSBIYIK BU İŞİ HAKETMİŞTİR

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da eşi Neriman Posbıyık'a tam destek verdiği konuşmasında, Zonguldak'ın kaderinin değiştirilmesine işaret etti. Başkan Posbıyık, "Neriman Posbıyık bu işi haketmiştir. Zonguldak'ın kaderini artık değiştirmeliyiz Zonguldak 2 milletvekili ile kalmamalı. Zonguldak'ın en büyük ilçesi Kdz.Ereğli. Ereğli artık Zonguldak'ta varlığını hissettirmeli. Ereğli'de birlikteliği yakaladık, aslanlar gibiyiz, söz sahibiyiz. Politikayı sürükleyeceğiz kimsenin endişesi olmasın kimse de rahatsızlık duymasın. Görevlerin artık 1 kişinin üzerinde toplanması anlam ifade etmiyor. Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün yıpranmasını istemiyorum. Kendisini seviyoruz ama tek başına kalmış. Hocamız hapiste Ereğli'den naralar yükseliyor milletvekili kurban bayramında neden Ereğli'ye gelmiyor diye?

BÜYÜK YOK ALİ İHSAN KÖKTÜRK'DE

Tek başına ne yapsın adamcağız bütün yükler üzerine gelmiş. Tutarda bir de peşinden parti meclis üyeliklerini bu milletvekiline verirseniz yazık günah değil mi? Her taraftan tenkitler alıyor, başkası alsın ona yardımcı olsun birlikte sorunu göğüslesinler. Bu partide görev almak isteyen insanlar var, tekelciliği bırakmak gerekir" dedi.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATACAĞIZ

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal konuşmasında şunları söyledi: Her kurultay bizim için büyük bir başlangıçtır bugün 10 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın ülkemizi nereye sürüklediğini hep birlikte üzüntü ile izliyoruz. Yargı kaos içerisinde eğitim sistemi büyük bir akos içerisinde çalışma düzeni büyük bir kaosa sürüklenmek üzere, toplumun tüm kesiminin yaşamı içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu büyük kurultay ile birlikte temel sorunlara dönük çözüm önerileri ile iktidar yürüyüşünü başlatacağız.