Kurtuluş Savaşımızın ilk ve tek deniz destanı olan Alemdar’ın hak ettiği İstiklal Madalyası için  TBMM’ye verilen kanun teklifinin görüşülmesi seslendirildi

*

Yaygın televizyon kanallarından Fox’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı sabah programı Çalar Saat’in konuları arasında Gazi Alemdar Müze Vapuru da yer aldı. Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek teniz  destanı olan Alemdar Vapuru’nun Fransızlar tarafından işgali ve ardından kahraman mürettebatı tarafından kurtarılması sırasında  ilk ve tek deniz şehidinin verilmesinin de vurgulandığı habe, televizyonda yayımlanırken “Ereğli halkı İstiklal Madalyası istiyor” vurgusu yapıldı.

İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat Programında yayımlanan haberde, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Alemdar Gemisini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Durmaz Demiroğlu konuştu.

Alemdar’ın mürettebatına verilen İstiklal Madalyası’nın şu anda 18 Haziran Kdz. Ereğli’nin Kurtuluş Parkı’nda birebir aynısının yapılarak müze haline getirilen Gazi Alemdar Müze Vapuru’na da verilmesi gerektiğini söyleyen Halil Posbıyık, bu konuda Zonguldak’tan seçilen AK Parti ve CHP’li vekillerin tamamının kanun teklifi verdiğini ve bu teklifin İçişleri Komisyonunda beklediğini belirterek, “Biz bu teklifin görüşülerek kabul edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Her iki konuşmacı da, Ereğli halkının bu talebinin TBMM tarafından kabul edilmesinin altını çizdiler.