Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 22 Kasım Pazar günü 8. si yapılacak olan Hamsi Festivali hazırlıkları devam ediyor. Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ?Hamsi festivali ile ilgili olarak hazırlıklarımız sürüyor. Dün akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal beni telefonla aradı. Hamsi Festivali davetiyesini aldığını ve davetiyenin üzerindeki karikatürü çok beğendiğini belirterek.  ?Hem hamsi festivaline katılmak, hem Ereğli pidesi yemek hem de seni görmek istiyorum? dedi.  Kendisiyle Çeşitli konularda sohbet etme imkanı buldum? dedi.

 

GÜZEL BİR HAFTA SONU İÇİN HAMSİ FESTİVALİ?NE

Festival hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Posbıyık şunları söyledi;  ? 22 Kasım?da yapılacak hamsi festivali için hazırlıklarımız tamam. Etkinliklerimiz çok zengin.

 

KOLBASTI YARIŞMASINA ALTIN ÖDÜLÜ

Kolbastı yarışması yapılacak, gençler arasında yapılacak olan kolbastı yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilecek. Birinciye 5, ikinciye 3 üçüncüye ise 2 altın verilecek. Gençlere şimdiden duyurulur, gençler şimdi den hazırlıklarını yapsınlar.

 

HAMSİ ÇORBASI VE BALIK DAĞITILACAK

Ayrıca balık çorbası yapıp, balık çorbasını kaselerle vatandaşlarımıza dağıtacağız. Sinan Yılmaz ve kolbastı ekibi Kdz. Ereğli'ye gelecek. Festival açılışını Karadeniz Folklor ekibi ile yapacağız. Her zaman olduğu gibi Kdz. Ereğli Trabzonlular Derneği bu konuda bize yardımcı oluyorlar. Diğer yandan Kdz. Ereğli Belediyesi folklor ekibinden kız ekibi burada görev yapacak. Grup Yan Etki, hip hop dans gösterisi yapacak. Yarışmalarımızı yapacağız, grup Günbatımı konser verecek. Saat 15.00'de protokol konuşmaları yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından 15.30 itibari ile Sinan Yılmaz ve kolbastı ekibi sahne alacak. Konser sonunda ise havai fişek gösterileri olacak ve program sona erecek. Belediye olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızı Pazar günü güzel bir haftasonu geçirmek için Çınaraltı?na bekliyoruz?.