Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık düzenlediği basın toplantısında belediyenin çalışmalarına ilişkini bilgiler verdi, kamuoyunu meşgul eden arsa satışına ilişkin süreci anlattı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çok sayıda gazetecinin katıldığı Ereğli Belediye Başkanlığında düzenlenen toplantıya, “Sevgi, Barış, Dostluk duygularımla sizleri selamlıyoruz” sözleri ile başlayan Başkan Posbıyık, ilçe genelinde yapılan çalışmaları şu sözlerle özetledi:

ALIŞVERİŞ MERKEZİ İNŞAATI

Toplam 13 bin 500 m2’lik alana AVM inşaatı 100 araçlık otoparkı, 180 dükkanı, 1 adet büyük, 6 adet normal restoranı, 1 adet 35 kişilik, 1 adet 40 kişilik, 1 adet 45 kişilik sineması ile yakın bir zamanda Ereğli halkının hizmetine açılacaktır.

TERMİNAL

İhale 13 Mart 2013 tarihinde yapıldı. 13 15 Nisan 2013 tarihinde sözleşme yapılarak işe başlandı. Bilet satış reyonları, Kafeteryaları, PTT, Hediyelik eşya dükkanı, Bankamatik, Revir, Mescit, Kuaför, Kitap gazete bayileri ile modern bir terminale kavuşacak olan Ereğli’mizin terminali yaklaşık 7-8 ay içinde hizmete gireceğini buradan müjdelemek isterim.

SAHİL ÜST GEÇİT

06 Şubat 2013 tarihinde ihalesi yapılan sahil üst geçidi 25.03.2012 Tarihinde işe başlanılmış haziran ortalarında Ereğli halkının hizmetine sunulacaktır.

KESTANECİ PİKNİK ALANI

22 Dönüm arazi üzerine yapımı projelendirilip ihalesine çıkarılan piknik alanı 11 Şubat 2013 tarihinde ihalesi yapılmış 07 Mart 2013 tarihinde sözleşme imzalanarak yapımına başlanmıştır. Bu alanda süs havuzları, oturma bungolawları, yürüme yolları, kır kahvesi, yöresel satış yerleri, mangal terleri, oyun alanları, midilli atları ile Ereğli mizin büyük bir eksikliği olan kent piknik alanı oluşturulacaktır.

YÖRESEL EVLER ÖNÜ TARTAN PİST VE BİSİKLET YOLU

23 Ocak 2013 tarihinde ihalesi yapılan yaklaşık 500 metrelik yürüme yolu tüm hızı ile devam etmekte olup sahil bandından iç kesimlere kadar halkın istifade edeceği bir güzergah düzenlemesi şeklinde lısa bir süre içinde hizmete açılacaktır.

PİKNİK ALANI

14 Şubat 2013 tarihinde ihalesi yapılıp işe başlanılan yaklaşık 3 dönüm alan içinde kurulacak olan piknik alanı yürüme yolları, kır kahvesi, yöresel satış yerleri, mangal terleri, oyun alanları ile bu bölgede çok yakın bir zamanda hizmete girecektir.

LOSTRA SALONU

18 Mart 2013 tarihinde ihalesi başlandı önümüzdeki hafta yapımına başlanacak. Belediyemiz ekiplerince yapılan alan; mini suni çim kaplı futbol sahası, fitnees alanı ve çocuk parkı ve oturma alanları ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır.

BİSİKLET TOPLANMA ALANI

Bu alanda Ereğli halkının yararlanacağı doğal toprak zemine yapılacak futbol sahası, soyunma odaları inşaatı Belediyemiz ekiplerince yapılıp halkın hizmetine sunulacaktır.

CAMİ ÜST KAPAMA

Bozhane camisinin 11 Şubat 2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Üst kapama malzemeleri atölyede müteahhit firma tarafından hazırlanmakta 3 hafta sonra montajı tamamlanıp halkın hizmetine sunulacaktır. Yine Hatip Camisi üst kapama işi 16 Nisan 2013 tarihinde ihalesi gerçekleştirildi. Yine ihale çalışmalarına başlandığı Ramazan ayı gelmeden tüm camilerin ışıklandırma sistemini yapmak istiyoruz.

GÖZTEPE SEYİR TERASI

Belediyemize yeni katılan mahallelerde toplam 47 bin 190 Metre içme suyu hattı 22 bin metre kanalizasyon hattı yapılmıştır. Ayrıca yağmur suyu kanal hattı olarak 7 bin 900 metre hat yapılmıştır. Yeni katılan mahallelerden Ören Mahallesinde 13 bin 885 metre içme suyu, 10.845 metre kanalizasyon hattı 2013 yılında yapılacaktır. İhalesi yapılmıştır. Yeni katılan mahalleler ve şehrin muhtelif mahalle ve sokaklarında 2013 yılı sonunda, 2012 ve 2013 yıllarında toplam 99.820 Metre içme ve kullanma suyu hattı, 51.320 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapılmış olacaktır.

MEZARLIKLARA ŞADIRVAN

50 Adet mezarlığa ihtiyaç doğrultusunda şadırvanlar yapılmaktadır Yeni mezarlık 82 bin m2 alana yapımı planlanan mezarlık alanı 29 Nisan 2014 tarihinde ihalesi yapılacaktır.

HALİHAZIR ÇALIŞMALARI;

OSB; Kıyıcak; Ören, Korubaşı’nda 1500 Hektar alana Hali hazır çalışmaları devam etmektedir. Çocuk bahçeleri ve bank alım ihaleleri yapılmış olup çocuk bahçelerine kavucuk taban kaplamaları işi devam etmektedir. Yeni yapılanma süreci devam eden Hal müdürlüğü projesi sebze meyve kabzımallarına hizmet verecek şekilde planlanıp 30 adet sebze ve meyve toptan satış dükkanları oluşturlacak şekilde proje ve alt yapı çalışmaları devam etmektedir. 197 Adet modern duraklarımız şehrin muhtelif yerlerine montajları tamamlanarak konulmuştur.

AKM PROJESİ

29 Nisan 2013 tarihinde proje ihalesi yapılacak olan AKM projesi toplam 3621 m2 lik inşaat alanını kapsamaktadır.

DEMO YAPILDI

Çarşı üstü kapamada bir demo yaptık, toplam maliyeti 60 bin TL'lik bir ihale gerçekleştirildi. Baştan tepkiler vardı ama şimdi herkes Allah razı olsun diyor. Belediyeye çarşının tamamının kapatılması için dilekçeler alıyoruz. Bu sene asfaltsız yol kalmayacak 3 Mayıs 2013 tarihinde asfalt ihalesini çıkacağız” dedi.

“ERDEMİR’İN SATILMASINA BU KADAR SES ÇIKMADI”

Ereğli’de belediyeye ait terminal alanındaki arsanın satışa çıkarılmasını sansasyon yarattığını belirten Posbıyık süreci ilişkin ise şu açıklamaları yaptı: Erdemir satılmasında bu kadar sesler çıkmadı. Belediyenin kendi ürettiği 2 bin 7 metre kare yeri satmaya kalkınca herkes karşı çıktı. Belediyede arsası varken kimsenin hiçbir şey söylememesi gerekir.

TSO İHALEYE GİRİYOR

Ereğli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Genç ve Yönetim Kurulu üyeleri beni ziyaret ettiler hatta bize dilekçe verdiler resmi ihaleye biz de girmek istiyoruz dediler esnaf adına bu arsayı biz almak istiyoruz dediler. Biz son derece sevindik. Ereğli'de buranın kalmasını istedik. Şanslarına birinci ihalede talep gelmedi gelmeyince ihale iptal edildi. Encümende karar alındı 30 Nisan 2013 Salı günü ihale yapılacak. Tabi ihaleye herkes girebilir ihale şartlarını da kim kazanırsa o alır. Ancak bize verilen bilgiye göre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak burayı alacağız diye. Memnun olduk. İhale kanuna uygun yapılacak, Ticaret odası da bu ihalede olacağını açıkladı. Eğer Ticaret Odası burayı alırsa sorun ortadan kalkmış olur" dedi.

KENT KART KONUSU

Türkiye'de en ucuz kart Ereğli'de satılıyor. Kart almaya teşvik için 1.75 TL para alınır. Türkiye'deki uygulamanın hepsi bu şekildedir.

'ALLAH BU ACIYI KİMSEYE YAŞATMASIN'

Bir gazetecinin 'CHP'li meclis üyelerinin AKP ile ortak hareket etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Posbıyık, “Belediye meclisinde bu sorunları aşarız tecrübemize dayanarak arkadaşlarımı ile birlikte. Meclis Başkanlığı kürsüsünde oturupda karşı taraftakilerin AKP'liler ile parmak kaldırdığını görmeniz kahrediyor bizi. Bu iş çok zor bir iş değil mesele netice almak değil sizin değer verip meclise aldığınız, isimlerini yazdığınız, bu arkadaşlarımız bizim dava arkadaşlarımız olur birlikte yürürüz mecliste AKP ile aynı önergeye imza atmaları çok acı. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Olaya şu şekilde bakıyorum bu olay CHP-AKP meselesi değil, arsa satışı meselesi falan hiç değil. Bir ailenin Halil Posbıyık'ın linç etme girişimi. Ya bunlar Posbıyık'ı tanımıyorlar ne de kendilerine çok güveniyorlar neticesinde beraber göreceğiz.

İNTERNETLERDEN BİR TANESİNDE

Nerde o şiddet kin nefret dedikleri? Kendilerinde varsa eyvallah. Halkın yürüdüğü yaya yolu. İstasyonun biri çalışsın diye açmış orası belediyenin, yüz bin kişinin. Babası mı alıvermiş orayı kendisi mi almış? İstasyona girsinler daha çok para kazanayım diye halkın yerini de gasp edeceksin. Halkın seçtiği adam gelecek yaya kaldırımı yapacak kin nefret şiddet diyeceksin. Devrek yol ayrımında Celal Bey'in aslında ikisi de iyidir. Flo diye bir ayakkabı mağazası aldılar, ruhsat için başvurdular. Her dediklerini yaptırma gayreti içerisindeler. Encümende karar aldılar orası kapanacak, kapandığı zaman yine internet sitesinde kin, nefret, şiddet yazacak. Yasalara uyacaksın, mümkün değil açmam yolları. Ahmet, Mehmet ağa nasıl yasalara uyuyorsa yok öyle bedavadan işler. Önder Otel'de merdivenler vardı en sonunda yıktık oradan da bize kızıyorsun, internete de resmimizi koymuyorsunuz, çok da dertti bana. Elinde iki internet bir radyo bir gazete var ben dediğimi yaptırırım havalarına kimse girmesin bunlara asla müsaade etmem. Ben halkın seçtiği başkanım. Ailelerin büyümesi için zenginleşmesi için patron arkadaş benim imar müdürüme tepki göstermiş kınıyorum kendisini. Ses cihazlarınız açık iyi dinleyin özellikle araştırmacı gazeteciler iyi dinlesinler, Celal Bey'in gazetesinde de araştırmacı gazeteci olduğunu iddia ediyor, sadece Posbıyık'ı anlaşır bana durmadan dokundurma yapar başka özelliği de yoktur. TED'i ben kurdum biliyorsunuz ellerine sağlık birçok işler yaptılar. 2008 Yılında Murat Sesli burada iken ihaleyi aldılar, oranın altına girseniz laboratuvar sanarsınız. 6 Milyarlık yeri Mado'ya 10 bin TL'ye kiralamışlar. Biz buna müdahale ettik mahkemeye gittik yerel mahkemede kazandık, Yargıtay'a verdiler orası perişan vaziyette. Orayı benim kurucu Başkanı olduğum TED kirletiyor. Elime bayrağı alacağım TED'e bir zarar gelirse bayrağı alırım dikerim demiştim harekete geçerim. Her ay belediyeye 6 bin TL para yatırılıyor bu parayı kim yatırıyor bu lokantayı Celal Bozkuş kendi cebinden mi yatırıyor o yönetim kurulu üyeleri kendileri paylaşarak mı yatırıyor yoksa bu parayı TED'e öğrencisini veren Torch'u bilmeyenler mi yatırıyor? TED'de özel öğrenci servisleri var. Taşımacılığı yapılır. Bu ihale TED Kolejinde bir kişiye verilir. Serdar Özbek'e verilir ihale.TED Kolejinde taşınan öğrencilerin fiyatları çok yüksektir. Bunu da bir araştırılmasını istiyorum. Yani kin, şiddet, intikam diye yazıyorsun ama milleti zora sokmayacaksın. Bunları konuşmuyoruz diye çok ayıp olmuyor mu? Sık sık emlak vergilerinden bahsediliyor, patron bahsetmiyor da araştırmacı gazetesi yazıyor. Emlak vergisine bir vatandaş gelsin yüksek desin demiyor. Arsa kapatanlar arsa spekülasyonları yapanlar var. Emlak vergisinde İrfan Erdem bana gönderme yapıyor. İrfan Erdem, Aslan Keleş'i de başkanlığa atamış falan filan. O dönemlere dönemezseniz dediğimden ne anlarsanız anlasın. Öyle laflarla falan filan takım kurmakla yok öyle birşey. Allah bana sağlık verdiği sürece bunlarla kimse karşılaşmayacak herkes haddini bilecek. Yasalar ve kanunlara göre hareket edecek. Halkın gelirini alıyorum senden Flo'yu yapmamışsın. Ereğli'de bir çeşme yaptınız mı Bozkuş ailesine sesleniyorum bir tane çeşmen okulun mu var senin?”

Bir gazetecinin "peki o petrol istasyonunun girişini bu zamana kadar neden kapatmadınız?" sorusuna ise Posbıyık, "Gözden kaçmış sonra baktık" dedi.