*Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirirken, önemli konular karara bağladı.

*Belen Mahallesine yeni terminal alanı, ikinci el oto satış dükkanları ve toptan gıda satış yerleri ile ilgili imar planı tadilatları meclis üyelerinin oy birliği ile gerçekleştirilirken Başkan Posbıyık, "Belediyenin görevi imar planına bu yerleri yerleştirmektir. Bu kararı biz aldıktan sonra Kaymakam tarafından onaylanacak ve ardından heyete girecektir. İkinci el oto satış dükkanları ve toptan gıda satış yerlerinin ilgili dernekleri projesinden binaların yapımına kadar ki süreci kendileri yapacaktır" dedi.

*Erdemir Caddesinin tek şeride dönüştürülmesi için alt yapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Posbıyık, pazaryeri projesinin çizildiğini önümüzdeki günlerde ilgili kurum, dernek yöneticileri ve esnaf ile bir araya gelip projenin detayını masaya yatıracaklarını söyledi. Pazaryeri mevkiinde yeralan köprünün olduğu alana kavşak yapılması için derenin üzerinin bir bölümünün kapanması için ihalenin bu ay içerisinde gerçekleştirileceğini yine Belen Mahallesinde 130 bin metre karelik alana mezarlık yapılması için kamulaştırma çalışmalarının başladığını söyledi.

Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Halil Posbı yık Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde yeralan Özel Kalem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğünün görev ve çalışma esaslarına dair yönetmeliklerin hukuk işleri komisyonu raporlarının okunarak oylanması, İtfaiye Müdürlüğünün iç hizmet yönergesine ait hukuk işleri komisyonu raporu, imar plan notunun 3-A maddesinin değiştirilmesine dair

STRATEJİK PLAN GÖRÜŞÜLDÜ
İmar Komisyonu raporu, İmar Yönetmeliğinin 35. maddesinde çatılar ile ilgili kısımın değiştirilmesine dair İmar Komisyonu Raporu, İlçenin Belen Mahallesinde yeni terminal alanı, ikinci el oto satış dükkanları ve toptan gıda satış yarları ile ilgili imar planı tadilatına dair İmar Komisyonu Raporu, ilçenin Belen Mahallesinde yapılacak olan Akaryakıt İstasyonuna, sağlık koruma bandının işlenmesi ile ilgili imar planı tadilatına ait imar komisyon raporunun okunması, 2010-2014 yıllarını kap sayan belediyenin stratejik planının görüşülmesi, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği tüzüğünün müzakeresi, Köseler Mahallesi kadastro yenileme çalışmalarında görev alacak bilirkişilerin belirlenmesi ve norm kadro fazlası işçi kadrosunun iptal edilmesi görüşülürken Ereğli Belediye Başkanının görüşülmesini oy birliği ile kabul ettirdiği maddeler ise bugün mecliste görüşülecek.

DÜREN'İ ANLATTI
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Meclis Toplantısının resmi açılışından önce belediye meclis üyelerine Almanya'nın Düren kenti ile kardeş şehir olmalarının ardından bu kente yaptıkları ziyarette yaşanan gelişmeleri aktardı.

TERMİNAL ALANI BELEN'E YAPILACAK
Ereğli Belediye Meclisinde devrim niteliğinde kararlar alındı. Gerek çatıların düzenlenmesi, gerekse zemin altında çıkan bodrumların genelgesinin yeniden düzenlenmesi aynı zamanda Belen bölgesinde bir terminal alanının ilan edilmesi son derece önemli devrim niteliğinde olaylar bunlar. İkinci el arabaları satanların, yönetim kurulunun bizden bir yer talebi vardı, İçişleri Bakanlığı da ikinci el arabaları şehir dışına çıkarın diyor. İkinci el arabaları içinde imar planına yer koyuyoruz. Yine toptancılık yapan toptancılar Zonguldak ve Ereğli'de toptan gıda çarşısı yok. Ereğli'ye bunu yapalım, Zonguldak ve Karabük toptancılarının da Ereğli'ye toplayalım diye teklifleri geldi, onun içinde bir yer hazırlıyoruz.

KAYMAKAM ONAYLAYACAK
Yanlış algılama olmasın belediyenin görevi imar planına bunu yerleştirmektir. Bu imar planı bugün buradan geçtikten sonra Kaymakam tarafından onaylanacak, heyete girecek. İkinci el galerilerin oluşturduğu derneğin yönetim kurulu bu araziyi satın alacak projesini çizdirecek, belediyeden izin alacak ve binaları yapacaktır. Yani imar planına konuldu belediye bunu niye yapmıyor diye algılama olmasın. Toptancılar pazarını yine yönetim kurulu kuracak, o araziyi satın alacaklar imar planına koyduğumuz arsayı orda binalarını yapacaklar. Belediye sadece imar planı yapar kentin gelişmesi için biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.

TEK ŞERİT ÇALIŞMASI
Erdemir Caddesinin tek şeride dönüştürülmesi ile ilgili olarak Kaymakamlık İlçe Trafik Komisyonunda görüşme yapıldı ve karara bağlandı. Ereğli Belediyesi'ne 2-3 aylık bir süre verildi bunun alt yapısın hazırlanması için. Ulaştırma Müdürlüğündeki arkadaşlar bu bölgedeki trafik işaretlerini emniyetten aldılar ihaleye çıkıldı tabelalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde levhalar teslim alınıp asılmaya başlanacak. Ereğli Pazaryeri köprüsünde de bir göbek yapabilmemiz için Pençes deresinin üzerinin bir bölümünü uzatmalıyız, kapatmalıyız. Bunun çalışmasını Bakanlığa ilgili yerlere yazdık yaptıramadığımız için kendi bütçemizden yapma kararı aldık. Buraya göbek yapacağız ihalesi 26'sında gerçekleştirilecek.

PAZARYERİ PROJESİ
Pazaryeri için projeler çizildi. Önümüzdeki günlerde esnaflarımızı, Pazaryerindeki dernek başkanlarını, Mimarlar Odasını çağıracağız ve projemizi paylaşacağız. Onlarla görüşüp projeyi tartışacağız. Gerekirse basının önünde tekrar açıklama yapıp kamuoyunu bu işin içine çekebilir tartıştırabiliriz. Biz yaptık oldu olsun istemiyoruz.

KAMULAŞTIRMA BAŞLADI
Yeni Belen Mahallesindeki mezarlık alanının kamulaştırılma olayı başladı. Kredisini de aldık paramız olmadığı için. Artık mevcut mezarlık dolmak üzere bu yüzden acele ettik ve yeni yeri faaliyete sokmalıyız. 130 Bin metrekarelik bir alana yapılması düşünülüyor. Burada yatan herkesin isimleri nerede yattığı belli olan bir sistem kurulacak.