3 bin 803 metreyle Filipinler'e ait olan Dünyanın en uzun mangal rekoru Gaziantep'te 6 km ile kırılmak istendi. Bu rekor denemesine daha önce 2002 yılında 2002 metrelik mangal ile Peru'ya ait 680 metrelik rekoru kırmaya kalkan ve mangalların bir bölümünün devrilmesi sonucunda 1600 metre ile kıran Kdz. Ereğli'ye gelmişti.

Dünyanın en uzun mangal rekoruna sahip Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Başkanı Halil Posbıyık, daha sonra Filipinler'e geçen rekoru kırmak isteyen Gaziantep'teki bir marketin düzenlediği etkinliğe katıldı.
İlk kez Peru'da 580 metre ile elde edilen Dünyanın en uzun mangal rekoru, 2002 yılında 1600 metre ile Kdz. Ereğli'de kırılmıştı. Filipinler'in 3 bin 803 metre ile elde ettiği bu rekor, bir mağazanın sponsorluğunda 6 km uzunluğundaki mangalda 15 bin kişinin 2 ton kömürle 3.5 ton eti 30 bin şiş yaparak pişirerek Gaziantep'e getirmek istedi. Bu rekor denemesine katılan Posbıyık'ın ziyaretiyle ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: 
"Başkan Posbıyık ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım güzel bey ile birlikte Antep'te belediye tarafından yapılan çalışmaları, tarihi ve turistik yerlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yapılan çalışmaları çok beğenen Başkan Posbıyık, " Değerli dostum Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Asım Güzelbey göreve yaptığı süre içerisinde Gaziantep'e çok önemli hizmetlerde bulunmuş. Kendisiyle iyi bir dostluğumuz var. Kendisine gösterdiği ilgi ve yakınlığa şükranlarımı sunuyorum" dedi,
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Başkan Posbıyık'ın Karadeniz Ereğli'nin çehresini değiştirdiğini ve belediye başkanları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek "Değerli dostum Halil Posbıyık'ın Ereğli'de yaptığı hizmetler ve kentin çehresini değiştirmesi. Yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle kentini tanıtması çok önemli hizmetler" dedi.

DENEMEYE DESTEK
Posbıyık daha sonra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Milletvekilleri ile birlikte müdürlüğünü Ereğlili olan Kemal Aslan'ın yaptığı M1 Alışveriş Merkezi'nde yapılan 6 bin metre uzunluğundaki Dünya'nın En Uzun Mangalı rekor denemesine katıldı.
Rekor denemesi öncesi Vali Süleyman Kamçı ve Belediye Başkanı Asım Güzelbey'den sonra Anteplilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Halil Posbıyık, " 2002 Yılında 2002 Metre uzunluğundaki mangal ile Guinness Rekorlar kitabına girdik. Mangalda 15 ton hamsi pişirmiştik ve sertifikamızı Guinness'den aldık rekor bizde. Şimdi siz bu rekoru 6 kilometreye çıkarmak için deneme yapıyorsunuz. Size destek vermeye geldim. Sizlere Ereğli halkının selamlarını getirdim. Sizin rekorunuz tescillenirse, eger noterler ve mühendisler odaları tarafından yapılan raporlar, incelemeler, video çekimleri, gazete haberleri ile birlikte yapılan değerlendirme sonucunda rekorumuzu kırıp Guinness Rekorlar kitabına girerseniz biz de Ereğli'de 10 Kilometre mangal yapacağız. Denizin mavisi, Ormanın yeşili, Ormanın Yeşili'nin orijinal renkleri dünyada sadece Karadeniz Ereğli'de vardır Karadeniz Ereğli'yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmek demektir. Sizleri eksikliğinizi gidermek için Ereğli'yi görmeye davet ediyorum " dedi.

HAMSİMİZİ ELİMİZDEN ALDIN
Trabzonlu olan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile de sohbet eden Başkan Posbıyık, Vali Kamçı'yı Hamsi festivaline davet etti. Vali Kamçı Başkan Posbıyık'a "Yaktın bizi başkan elimizdeki Hamsi'yi de aldın. Hamsi denilince; Karadeniz Ereğli Hamsi festivali akla geliyor. İlk fırsatta Karadeniz Ereğli'ye geleceğim" dedi.
Başkan Posbıyık, Vali Süleyman Kamçı, Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve milletvekillerine Üç boyutlu Atatürk portesi ve  Ereğli'yi tanıtıcı çeşitli hediyeler vererek gösterdikleri ilgiye teşekkür etti.